VIDEO Giuleştiul îşi ia adio de la Liga 1 cu o victorie: Rapid-Ceahlăul 2-0. Viitorul Constanţa-CS Turnu Severin 3-4 în cel mai spectaculos meci al ultimei etape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapid a câştigat contra Ceahlăului în faţa unor tribune aproape goale FOTO Răzvan Păsărică
Rapid a câştigat contra Ceahlăului în faţa unor tribune aproape goale FOTO Răzvan Păsărică

Rapid şi-a luat la revedere de la Liga 1 cu o victorie în faţa propriilor suporteri. Herea a fost remarcatul ultimului meci al giuleştenilor în prima divizie, reuşind un gol de toată frumuseţea. În celălalt meci al serii, Severinul, echipă deja retrogrdată, a obţinut o victorie spectaculoasă pe terenul Viitorului lui Gică Hagi.

Ultimele trei partide ale acestei ediţii de campionat, Rapid-Ceahlăul, Viitorul Constaţa-CS Turnu Severin şi Gloria Bistriţa-Concordia Chiajna au început toate la aceeaşi oră. Doar două dintre cele trei meciuri au ajuns, însă, la final, deoarece întâlnirea Gloria-Chiajna a fost întreruptă în minutul 14 din cauza ploii torenţiale. Cel mai probabil, acest meci se va relua vineri din acelaşi minut şi de la acelaşi scor.

La Bucureşti, deşi a plouat destul de tare, în reprize, meciul Rapid-Ceahlăul a s-a jucat până la final. Deşi oaspeţii au dominiat debutul partidei, gazdele au revenit în joc şi cu două goluri marcate în interval de doar două minute şi-au asigurat victoria. 

Ciolacu a deschis scorul cu capul în minutul 37, după o centrare perfectă a lui Emil Dică, iar două minute mai târziu Ovidiu Herea a marcat poate cel mai frumos gol al campionatului, catapultând mingea în vinclul porţii adverse cu un şut din marginea careului de 16 metri.

S-a terminat 2-0 pentru Rapid, care va juca la anul la matineu din cauza neprimirii licenţei pentru Liga 1. La finalul meciului cu Ceahlăul, cele câteva sute de suporteri rapidişti care au înfruntat ploaia au ascultat la boxele stadionului imnul Rapidului, luându-şi rămas bun de la jucători.

Rapid: Drăghia - Al. Coman, Abrudan, Mardare, Stoica - E. Dică - Ciolacu (Martin '58), Al. Ioniţă II (N. Grigore '46), Pancu, Herea - Al. Ioniţă I (A. Matei '71). Antrenor: Marian Rada.

Ceahlăul: Miron - Marc, Ichim, Cazan, Barna - Onciu (Tolimir '46), Monroy - Velici (Margină '80), Garcia, Ştefănescu - A. Pavel (Constantinescu '46). Antrenor: Viorel Hizo

Arbitri: Cristian Balaj - Miclos Nagy şi Mircea Orbuleţ (asistenţi).

VIDEO Rezumatul meciului Rapid-Ceahlăul.


În cealaltă partidă a serii, CS Turnu Severin a câştigat degeaba pe terenul Viitorului, scor 4-3, deoarece anul viitor va juca în Liga a 2-a. Deşi fără miză, partida a fost viu disputată. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 8 prin Mihai Roman, dar puştii lui Hagi au egalat prin Puţanu în minutul 18. Vlad Rusu a dublat avantajul Viitorului din penalty în minutul 39, astfel că scorul pauzei a fost 2-1.

În partea a doua, Severinul a ieşit de la cabine foarte motivată, ca şi când de rezultatul meciului cu Viitorul ar fi depins rămânerea echipei în prima ligă. Costea a restabilit egalitatea în minutul 52 graţie unui şut senzaţional care a trimis mingea la rădăcina barei, Rusu de la gazde şi-a trimis din nou echipa în avantaj zece minute mai târziu, dar Costea a fost MVP-ul meciului, reuşind să marcheze încă o dată pentru 3-3.

Scorul final a fost stabilit de Vranjkovici, care a marcat pentru 4-3 în minutul 87 şi a adus toate cele trei puncte echipei oltene, care, în ciuda acestei victorii de senzaţie, va juca la anul în "B".

VIDEO Rezumatul meciului Viitorul Constanţa-CS Turnu Severin

Viitorul: Buzbuchi - Bălaşa, Puţanu, Ţîru, Toşca - Lazăr, Benzar - Chiţu, Herea (Nikolov '56), Cârstocea (Mitriţă '56) - Rusu (Gavra '82). Antrenor: Cătălin Anghel.

CS Severin: Hotoboc (Mecea '89) - Dănănae, Bălău, Asanovic, Dzhalilov - Olah, Stoica, Vranjkovici - Neacşa (Fruntelată '88), M. Roman (Biriş '80), Fl. Costea. Antrenor: Ionel Gane.

Arbitri: Marius Bocăneală (central) - Adrian Ghinguleac, Alexandru Cerei (asistenţi).

Au marcat: Mihai Roman 8, Vlad Rusu 39p, 62 / Puţanu 18, Costea 52, 77, Vranjkovici 87.

CITIŢI ŞI:

Fără miză şi cu gândul la vacanţă: CSMS Iaşi – FC Vaslui 1-2 în ultima etapă din Liga 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite