VIDEO Fabulos: Momentul în care Eliud Kipchoge a trecut linia de sosire al maratonului în mai puţin de două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de spectatori la Viena şi milioane de oameni din întreaga lume s-au trezit, sâmbătă dimineaţă, pentru a asista la un moment istoric.

Eliud Kipchoge (Kenya, 34 de ani) şi-a câştigat definitiv locul în istoria omenirii! Deţinătorul recordului mondial al maratonului (2 ore, 1 minut, 39 de secunde) a participat, astăzi, într-un proiect denumit „INEOS 1:59 Challenge“ pentru a deveni primul om din istorie care parcurge distanţa de 42.195 de kilometri în mai puţin de două ore.

Având în faţa sa o echipă de paceri formată din unii dintre cei mai buni alergători din lume, Kipchoge a parcurs fiecare kilometru într-un ritm mediu de 2 minute, 50 de secunde! Astfel, a reuşit să se încadreze în planul gândit pentru a trece linia de sosire după 1 ora, 59 de minute şi 40 de secunde!

Chiar dacă recordul său nu va fi omologat de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), deoarece au existat alergători pe post de „iepure“, dar şi alte „avantaje“ contrar regulamentelor IAAF, performanţa lui Kipchoge rămâne una magnifică!

Iar milioane de oameni au avut lacrimi în ochi în momentul în care africanul a trecut linia de sosire într-o atmosferă electrizantă, după cum se poate vedea mai jos:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite