VIDEO CFR - Lazio, rezultat fantastic pentru fotbalul românesc: Clujenii au răpus o forţă a fotbalului italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă într-o competiţie dezolantă, cum e Liga I, există o echipă cât de cât decentă, care se apropie de rigorile fotbalului de înaltă calitate, atunci această echipă se numeşte CFR Cluj. Ceea ce s-a văzut, joi seară.

Până în acest moment al sezonului, CFR a fost capabilă să ducă lupta pe două fronturi: ocupă locul 1 în campionat şi e în grupele Ligii Europa. Iar asta în condiţiile în care celelalte grupări din Liga I au încheiat socotelile cu cupele europene încă din luna august!

Sub conducerea lui Dan Petrescu, CFR a readus România în grupele unei competiţii europene după doi ani de aşteptare. Şi prima echipă sosită în Gruia a fost una din fotbalul mare: Lazio Roma. 

Ca orice echipă italiană însă, pentru Lazio contează, mai întâi, Serie A şi abia apoi Liga Europa. Ceea ce s-a văzut şi în modul în care romanii au făcut deplasarea la Cluj. Antrenorul Simone Inzagi i-a lăsat acasă pe Ştefan Radu, Luis Alberto şi Immobile, toţi titulari, în weekend, în înfrângerea cu SPAL (1-2). În plus, faţă de acel meci, au mai ieşit din primul „11“ Patric, Lulici şi Parolo. Pracitc, jumătate de echipă schimbată pentru confruntarea din Gruia!

Chiar şi aşa însă, s-a văzut clasa superioară a romanilor în prima repriză, elevii lui Simone Inzaghi având ocaziile mai mari. De aceea, au şi fost răsplătiţi primii, Bastos deschizând scorul după un corner (25).

În stilul bine cunoscut al lui Dan Petrescu, CFR a căutat să închidă spaţiile, însă, condusă cu 1-0, a ieşit cu mai mult curaj la joc. Şi, la singurul corner al clujenilor din prima parte, centralul polonez, Daniel Stefanski a arătat spre punctul cu var, considerănd că Đokovići a fost faultat în careu. Deac l-a executat pe Strakosha de la 11 metri (41), iar la pauză s-a intrat cu 1-1.

CFR a ratat marile ocazii după pauză

Din vestiar a ieşit o echipă şi mai curajoasă a CFR-ului, iar Omrani, introdus în debutul părţii secunde, în locul lui Lacina Traore, a irosit o ocazie uriaşă.

Atacantul francez a scăpat singur cu Strakosha, dar a tras pe lângă poartă (46). CFR a continuat să menţină presiunea asupra porţii adverse şi, în minutul 65, după o fază prelungită de atac, clujenii au cerut penalty, însă, de această dată, centralul n-a mai dictat nimic.

În minutul 75, stadionul a explodat! O acţiune superbă de atac a clujenilor a adus mingea în careu, de unde Omrani, singur, fără adversar, a trimis în transversală! Ratare uriaşă, însă atacantul CFR-ului a avut inteligenţa de a urmări mingea şi i-a luat faţa lui Strakosha într-un duel aerian, trimiţând, din nou, în bară, de unde mingea a sărit în poartă: 2-1 CFR Cluj.

De aici până la final, CFR a rezistat, a fost chiar aproape de 3-1 prin Deac (88), şi a obţinut o victorie fantastică pentru fotbalul românesc!

CITEŞTE ŞI:

CFR - Lazio, presa din Italia e surprinsă de ce s-a întâmplat în „ţara lui Dracula“. Romanii, puşi la zid

CFR, lovitură financiară colosală: Câţi bani a primit deja de la UEFA şi cât valorează victoria cu Lazio

CFR - Lazio, victoria lui Dan Petrescu: Discurs de mare antrenor după un rezultat fabulos şi o glumă simpatică

CFR - Lazio, cheia unui succes magnific: Deac a dezvăluit ce s-a întâmplat în vestiarul clujenilor la pauză

CFR - Lazio, decis de un francez ieşit din formă: Omrani a povestit cum l-a pregătit Dan Petrescu pentru un meci uriaş

Grupa E, prima etapă

Rennes - Celtic 1-1

Niang 37-penalty / Christie 59-penalty

CFR Cluj - Lazio 2-1

Deac 41-penalty, Omrani 75 / Bastos 25 

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite