VIDEO Cea mai dulce victorie din cariera unui mare dinamovist a fost o victorie a Rapidului în faţa Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ando

Rapid- Steaua e un derby de tradiţie al fotbalului românesc, un derby în care au fost implicaţi de-a lungul timpul chiar şi dinamovişti.

Cea mai frumoasă victorie a giuleştenilor în faţa rivalilor l-a avut în prim plan pe Ioan Andone, care în aprilie 2010 pregătea Rapidul. „Fălcosul” a fost chemat de urgenţă înainte de startul acelui retur pentru a-l înlocui pe Viorel Hizo, demis de George Copos. Miza era locul 6, ultimul care ducea în cupele europene, dar cu 7 etape înainte de final, în Giuleşti venea Steaua lui Mihai Stoichiţă. Iar ce a ieşit e de povestit nepoţilor. În minutul 7, Ioniţă deschidea deja scorul, după 32 de minute era 4-1 pentru Rapid, iar la final un incredibil şi nesperat 5-1. A fost cea mai drastică victorie administrată vreodată de Rapid Stelei, iar Ioan Andone spune că nu va uita niciodată momentul. 

Singura victorie a lui Ando în faţa Stelei

„Va rămâne cea mai dulce victorie din cariera mea de antrenor, deşi am avut multe când am ieşit campion cu Dinamo sau CFR. Este aşa însă pentru că mi-am dorit întotdeauna enorm s-o bat pe Steaua şi la acel 5-1 a fost prima şi singura dată când am reuşit. A fost un meci de senzaţie, în care totul ne-a ieşit perfect. Am încercat să le explic şi să le transmit jucătorilor ce înseamnă un Dinamo – Steau. Publicul ne-a împins de la spate şi am avut 4,5 jucători în zi mare, iar victoria a fost normală”, spune Andone. Acesta îşi aminteşte că la un moment dat, jucătorii au vrut să facă pasul înapoi, dar el le-a spus să rişte tot. „Am riscat totul în acel meci şi eu şi jucătorii. La un moment dat, Steaua egalase şi se impacientaseră. Le-am spus, <<bă, sunteţi nebuni, pe ei>>. Şi la pauză, când aveam 4-1, le-am zis să nu se retragă şi să mai înscrie câte goluri pot. Puteam câştiga şi mai dur”, îşi aduce aminte Andone. Şi Alexandru Ioniţă, cel care a înscris atunci primele două goluri ale Rapidului şi care a fost declarat omul meciului îşi aminteşte cu mândrie de acel joc. „A fost un meci de excepţie. Fanii ne-au purtat pe braţe şi am dat cu toţii maximum. Mă bucur că am înscris şi că am intrat în istorie cu acel rezultat. Sper să înscriu şi duminică şi dacă nu vom bate tot la o diferenţă ca aceea, măcar să ne apropiem. Rezultatul dinainte nu-l ştim, dar promit că ne vom dărui la fel”, a declarat atacantul.

Doar 3 rapidişti au supravieţuit de atunci

Din echipa acelui senzaţional 5-1, la Rapid mai sunt acum doar Ovidiu Herea, Ştefan Grigorie şi omul acelui meci, Alexandru Ioniţă. De la Steaua au supravieţuit transformărilor doar Cuprian Tătăruşanu şi Cristi Tănase. George Copos a făcut după acea partidă celebra declaraţie: „Un fleac, i-am ciuruit!”, completat de Gigi Becali: „Ne-au bătut şi ţi. Pac-pac, execuţie. Bum-bum, ciuruială!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite