VIDEO Barcelona - Real Madrid: război în Primera Division, coeziune la naţionala Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispute între jucătorii Barcelonei şi ai lui Real Madrid, la un meci din Primera Division
Dispute între jucătorii Barcelonei şi ai lui Real Madrid, la un meci din Primera Division

Campionatul European de Fotbal 2012 a reprezentat pentru naţionala Spania o premieră, în sensul în care jumătate din lotul ibericilor a fost format din jucători de la Real Madrid şi Barcelona, cele două forţe ale campionatului spaniol de fotbal. Mai precis, pentru Euro 2012 au fost convocaţi şapte jucători catalani şi cinci jucători madrileni, iar în primul 11 au apărut constant cinci jucători ai Barcelonei şi patru jucători de la Real Madrid.

Rivalitatea dintre Barcelona şi Real Madrid din campionatul Spaniei s-a repercutat asupra jucătorilor celor două formaţii, care, în cele şase meciuri jucate în sezonul trecut în toate competiţiile, au fost protagoniştii unor altercaţii în interiorul suprafeţei de joc. Aceste scandaluri au fost alimentate de tehnicianul lui Real Madrid, Jose Mourinho, cunoscut drept un tip coleric, care şi-a incitat elevii la violenţă ori de câte ori a avut ocazia. 

Dacă în Primera Division, între jucătorii Barcelonei şi ai lui Real Madrid există tot timpul disensiuni şi tachinări cauzate de rivalitatea acerbă dintre cele două grupări, la naţionala Spaniei neînţelegerile au dispărut sub bagheta lui Vicente del Bosque. Tehnicianul spaniol este cunoscut ca un tip care îşi doreşte linişte în sânul naţionalei, atitudine insuflată şi propriilor jucători. Del Bosque a declarat în repetate rânduri  că vrea ca războiul dintre jucătorii Barcelonei şi ai lui Real Madrid să înceteze, ceea ce s-a şi întîmplat pe parcursul desfăşurării Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina.
Astfel, jucătorii spanioli, sub bagheta lui Vicente del Bosque, s-au înţeles de minune, iar acest lucru s-a transpus şi în jocul afişat de iberici, care au câştigat Euro 2012. „Avem o generaţie extraordinară de jucători, care ştiu cum să joace, care provine dintr-o ţară care ştie cum să-i înveţe să joace. S-a muncit foarte bine. Este o mare eră pentru fotbalul spaniol”, a spus tehnicianul de 61 de ani la finalul Campionatului European 2012.

/assets/npt.ro/MRImage/2012/07/04/4ff3ef48d085819b196166b8/200x100.jpg
/assets/npt.ro/MRImage/2012/07/04/4ff3ef48d085819b196166b8/200x100.jpg

Iată cei şapte jucători catalani convocaţi în naţionala Spaniei pentru Euro 2012:
Victor Valdez (portar), Gerard Pique (fundaş), Xavi Hernandez, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Cesc Fabregas (mijlocaşi), Pedro Rodriguez (atacant).

Iată cei cinci jucători ai lui Real Madrid convocaţi la naţionala Spaniei pentru Euro 2012:
Iker Casillas (portar), Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raul Albiol (fundaşi), Xabi Alonso (mijlocaş). 

Cel mai recent scandal între jucătorii celor două formaţii a avut loc în luna ianuarie a anului 2012, când Barcelona a întâlnit pe teren propriu pe Real Madrid, într-un meci contând pentru finala Cupei Regelui. În acea partidă, Messi a fost faultat dur de fundaşul madrilen Lass, intrare care a generat o adevărată ambuscadă între protagonişii acelei partide. Arbitrul întîlnirii a fost cel care a calmat spiritele după ce a împărţit în stânga şi în dreapta cartonaşe galbene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite