Victima Serena: „Dacă eram bărbat...“. Când i-a fost ruşine de corpul ei şi cum crede că ar fi fost în circuitul masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunsă la 35 de ani şi cu 22 de turnee de Mare Şlem în CV, Williams spune că e defavorizată din cauza faptului că trăim într-o lume în care femeile sunt considerate inferioare bărbaţilor.

Serena Williams e o legendă a tenisului feminin şi ai zice că americanca e mulţumită cu acest statut. Lucrurile stau însă cu totul altfel!

Într-un interviu acordat ESPN, fosta ocupantă a locului 1 în clasamentul WTA a admis că, de-a lungul anilor, a adunat multe frustrări. „Dacă aş fi fost bărbat, cu siguranţă, de mult aş fi fost numit cel mai bun jucător din istoria tenisului. Când eşti femeie, te loveşti de o serie întreagă de probleme în societate. La fel şi când eşti negru. Aşa că, personal, a trebuit să îndur multe. Şi am reuşit să vorbesc în multe rânduri pentru respectarea drepturilor femeilor“, şi-a început Serena discursul.

Apoi a detaliat: „Femeile trebuie să depăşească multe bariere, în drumul lor spre succes. De exemplu, în mod constant, ni se reaminteşte că nu suntem bărbaţi, de parcă asta ar fi un defect. Oamenii spun că, dintre toate femeile, eu sunt cea mai bună sportivă. Dar se spune vreodată că, dintre toţi bărbaţii, LeBron ar fi cel mai bun atlet? Sau Tiger Woods? Sau Federer? De ce nu se face vreo referire la sex, atunci când se vorbeşte despre bărbaţii care sunt sportivi de top? Noi, femeile, n-ar trebuie să permitem ca aşa ceva să treacă neobservat. Trebuie să fim judecaţi în funcţie de performanţele noastre, nu în funcţie de sex“.

Cândva, i-a fost ruşine de corpul ei

Având un fizic impresionat, cu o masă musculară extrem de bine dezvoltată, cum rar se vede la o femeie, mai ales în circuitul WTA, Serena Williams a fost de foarte multe ori ţinta ironiilor. Mai mult, speculaţiile au curs că s-ar dopa, deşi fostul lider mondial a fost controlat de nenumărate ori, fiind mereu curat. Americanca a recunoscut că a suferit din această cauză.

„A fost o perioadă în care nu mă simţeam bine, fiindcă mi se părea că sunt prea puternică. Apoi, m-am gândit puţin: <<Cine zice că sunt prea puternică? Datorită acestui corp am ajuns cea mai bună jucătoare>>“, a povestit Serena, în interviul acordat ESPN.

A doua jucătoare a lumii a avut puterea de a glumi pe seama fizicului ei: „Acum femeile corpolente sunt la modă, aşa că mă simt chiar bine! Mă bucur foarte multe că, datorită felului în care m-au crescut părinţii, am avut încredere în sine. Altfel, aş fi fost descurajată şi, probabil, n-aş fi ajuns la nivelul pe care l-am atins. Am acceptat în totalitate cine sunt şi cum sunt“.

„Fraţii Williams“

Serena nu exagerează, atunci când spune că a avut de suferit din cauza fizicului ei. În 2014, preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Samil Tarpisev, s-a referit la Serena şi la sora ei, Venus, numindu-le „fraţii Williams“. A fost amendat cu 25.000 de dolari de Federaţia Internaţională şi i s-a interzis implicarea în circuitul WTA, timp de un an.

Ţiriac nu crede în egalitate

Chiar dacă Serena Williams militează pentru egalitate între sexe în sport, Ion Ţiriac vede lucrurile altfel, după cum a explicat, în luna mai, pentru „El Mundo“. „Mie îmi plac mult femeile, în special când au picioarele lungi şi sunt suave şi elegante. De asemenea, sunt elegante pe terenul de tenis. N-am nicio problemă să le dau premii egale, dar să-mi aducă aceleaşi rezultate economice, precum bărbaţii. Când audienţa partidelor masculine e de patru ori mai mare decât a celor feminine, avem o problemă cu echivalarea premiilor“, a spus Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite