Veteran în Liga I, novice în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul Andrei Prepeliţă este la al doilea meci în cupele europene, în ciuda faptului că are 233 de partide în prima ligă din România. La Cluj, împotriva lui Schalke 04, Ronny Levy este hotărât să efectueze mai multe modificări în formaţia de start faţă de meciul pierdut fără drept de apel cu Gaz Metan Mediaş (0-3).

Andrei Prepeliţă este unul dintre jucătorii de la care atât tehnicianul Stelei, cât mai ales Gigi Becali aşteaptă să schimbe faţa echipei, una deplorabilă cu Gaz Metan Mediaş. „Gata cu Rusescu, o să intre Prepeliţă cu Schalke. Şi-a revenit băiatul şi o să fie titular acolo, pe dreapta. La revedere cu tot felul de experimente, o să vedeţi ce fotbal o să jucăm cu Prepeliţă în echipă", a punctat patronul roş-albaştrilor.

În realitate însă, aşteptările de la mijlocaşul de 26 de ani sunt puţin prea mari. În primul rând, el nu este nici acum la capacitate maximă de efort, după ce a ratat pregătirea de iarnă pregătindu-se singur prin parcuri, în aşteptarea deciziei comisiei care l-a declarat liber de contract. Mai mult, Andrei Prepeliţă a bifat până acum un singur meci în cupele europene, returul de la Sofia, cu ŢSKA, atunci când a jucat 68 de minute.

Astfel, „Prepe" se află în faţa unei mari provocări în viaţă, debutând practic în grupele Ligii Europa, într-un meci infernal contra echipei fostului galactic Raul Gonzalez. „Este primul sezon din cariera mea în care evoluez în cupele europene, aşa că-mi doresc în mod special să facem o figură frumoasă. Pentru astfel de meciuri internaţionale, cum e cel cu Schalke, m-am apucat practic de meserie", ne-a recunoscut mijlocaşul.

Nouă sezoane în Liga I

Chiar dacă este un cvasidebutant în cupele europene, Prepeliţă este unul dintre jucătorii cu mare experienţă din Liga 1. Mijlocaşul a debutat la FC Argeş când avea doar 17 ani. El a jucat pentru echipa piteşteană din 2002 până în 2007, după care a evoluat timp de alte patru sezoane pentru Universitatea Craiova, strângând în total 233 de meciuri în prima divizie.

''E o onoare să joc împotriva unui fotbalist ca Raul, dar pe teren n-o să mai ţin cont de ce a făcut el. Nu mă gândesc nici măcar să fac schimb de tricouri cu el la final.''
Andrei Prepeliţă mijlocaş Steaua

Se vând toate biletele

La fel ca la meciul cu ŢSKA Sofia, Steaua va avea iar parte de o atmosferă nemaipomenită la partida cu Schalke, de pe arena „Dr. Constantin Rădulescu", din Cluj. Fanii ardeleni ai roş-albaştrilor s-au înghesuit încă din prima zi la casele de bilete ale stadionului, astfel că ieri s-au vândut circa 5.000 de tichete. Este de aşteptat ca până în ziua meciului tot stocul de bilete la meciul Steaua - Schalke să fie epuizat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite