Variantă-şoc: Alexandru Deaconu, actual central FIFA, şef la arbitri!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea arbitrajului este în fierbere. Zilele acestea trebuie să fie numit noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, după ce mandatul lui Ioan Igna se va încheia.

Foarte mulţi oameni din fotbal au lansat şi numele succesorului lui Igna ca fiind Vasile Avram, care a fost în fruntea CCA din august 2009 până în ianuarie 2010, când a fost ales vicepreşedinte al FRF. „Vasile Avram va fi preşedinte la CCA. Eu i-am dat mandat preşedintelul FRF să pună pe cine vrea şi am auzit că o să-l pună pe Avram”, a spus Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Avram ar dori ca mandatul său în fruntea CCA să fie pe aceeaşi durată ca al preşedintelui FRF, dar Mircea Sandu ar vrea doar pe un an. Un alt motiv de neînţelegere este salariu: Avram ar dori ca acesta să fie de 2.500 de euro lunar, aşa cum au primit foştii preşedinţi Gheorghe Constantin şi Aron Huzu, în vreme ce “Naşu” optează doar pentru 1.500.

Aceste disensiuni care a dus la tărăgănarea numirii unui nou preşedinte CCA a născut o variantă-surpriză: Alexandru Deaconu, arbitrul bucureştean în vârstă de 38 de ani, vehiculată de mai mulţi oameni din lumea arbitrajului. Numai că acest lucru ar însemna ca acesta să renunţe la cariera de arbitru, el fiind şi pe lista FIFA. Deaconu a fost susţinut de Mircea Sandu de-a lungul timpului. “Cu mine nu a discutat nimeni”, a declarat pentru “Adevărul” actualul central FIFA, care a răspuns la întrebarea dacă ar accepta funcţia dacă i s-ar propune: “Nu pot da un răspuns imediat la această întrebare. Ar trebui să evaluez situaţia. Mai am şapte ani de arbitraj în faţă şi perspective la UEFA”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite