US Open istoric pentru Mergea: şi-a îmbunătăţit recordul personal. Câte meciuri mai are până la trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Mergea
Florin Mergea

Craioveanul de 30 de ani şi partenerul său indian, Rohan Bopanna, s-au chinuit în cel mai greu meci pe care l-au avut până acum la US Open 2015, însă au mai făcut un pas spre o performanţă uriaşă.

Cuplul Mergea (12 ATP la dublu) – Bopanna (10 ATP) a înfruntat perechea formată din Daniel Nestor (Canada, 18 ATP) – Edouard Roger-Vasselin (Franţa, 17 ATP) în turul III.

A ieşit o confruntare pe muchie de cuţit, un adevărat maraton! Primul set s-a decis în tie-break, fiind tranşat de cuplul francezo-canadian, scor 7-4. A urmat revenirea pentru Mergea şi Bopanna, semifinalişti la Wimbledon, care au luat setul doi cu 6-4.

În decisiv, Mergea şi Bopanna au pornit excelent şi au condus cu 2-0. Totuşi, adversarii n-au renunţat la luptă şi s-au apropiat la 4-3. Aici s-a terminat însă meciul pentru Nestor şi Roger-Vasselin. Cuplul româno-indian şi-a câştigat serviciul, după care a făcut un break, obţinând calificarea după două ore şi şase minute.

În sferturi, Mergea şi Bopanna vor întâlni perechea formată din Dominic Inglot (Marea Britanie, 39 ATP) – Robert Lindstedt (Suedia, 32 ATP). Primul a fost partenerul lui Mergea, inclusiv în 2015, în timp ce Lindstedt a jucat mult timp alături de Horia Tecău. 

Mai sunt trei paşi pentru Mergea şi Bopanna până la o victorie senzaţională la US Open!

67,675 de dolari şi 360 de puncte în clasamentul ATP de dublu vor primi Mergea şi Bopanna pentru calificarea lor în sferturi.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite