UPDATE Cristina Vărzaru: "Mă întorc în România şi am ales o echipă cu un plan ambiţios"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată în divizia secundă, echipa feminină de handbal Terom Z Iaşi are planuri ambiţioase. După ce a adus-o vara trecută pe Carmen Amariei, gruparea moldavă va conta de la vară pe o altă jucătoare care a făcut istorie în Danemarca. Cu acceptul lui Viborg, echipă cu care avea contract şi pentru ediţia 2012/2013, Cristina Vărzaru şi-a dat acordul să joace pentru Terom din ediţia viitoare de campionat.

Cristina Vărzaru a dat mai multe explicaţii legate de viitorul ei handbalistic: "În primul rând, nu sunt liberă de contract din vară. Mai aveam un an de contract, însă am decis că, mai bine pentru mine, pentru viitorul meu din afara terenului de joc, e să mă întorc acasă. Clubul Viborg, deşi nu e în totalitate de acord cu decizia mea, a înţeles motivele pentru care am hotărât aşa şi a fost de acord cu întreruperea contractului. După cum se ştie, din vară mi-am anunţat şi retragerea de la naţională. Pentru mine handbalul la cel mai înalt nivel se termină aici. Am ales să mă întorc la o echipă cu un plan ambiţios,  cu o conducere - antrenor, sponsor - entuziastă şi deschisă. Sper din tot sufletul să pot pune o mân serioasă de ajutor la planul echipei început în urmă cu un an şi sper la fel de mult să închei într-un mod frumos, o carieră lungă şi spectaculoasă. Îmi doresc reintegrarea în sistemul românesc pentru a mă apropia cu încă un pas de ceea ce va însemna viaţa mea de după terenul de handbal".

Câştigătoare a Ligii Campionilor, a titlului şi Cupei în Danemarca, Cristina Vărzaru a pus şi o condiţie pentru a semna contractul: echipa din Iaşi să promoveze în Liga Naţională. Ceea ce, din câte se pare, se va întâmpla. Terom Z Iaşi ocupă locul 2 în Seria A din liga a doua, având cu două puncte mai puţin decât liderul Rapid Bucureşti - ea a înregistrat numai victorii în cele 11 meciuri disputate, însă are două partide mai puţin. Cele două rivale urmau să se înfrunte sâmbăta trecută, la Bucureşti, însă vremea nefavorabilă a făcut ca deplasarea echipei de la Iaşi să nu fie posibilă. 

Până prin anii 90, la Iaşi a activat o valoroasă echipă feminină de handbal, care participa constant la competiţiile continentale.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite