UPDATE: Chivu va fi suspendat cel puțin trei etape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Chivu va fi suspendat, astăzi, pentru cel puţin trei etape, după ce l-a lovit cu pumnul drept pe jucătorul echipei Bari, Marco Rossi, la meciul câştigat de Internazionale Milano, cu scorul de 3-0, informează agenţia Calciomercato.

UPDATE: Sdrobiş: "Când acumulezi frustrări, ori dai cu pumnul ori iei droguri".

"Gestul lui Cristian Chivu intră la «comportament violent», iar, în baza articoului 19, alineatul 4, litera b, sancţiunea minimă prevăzută este de trei etape de suspendare. Deoarece nu au existat complicaţii la starea jucătorului Rossi (care a continuat să joace), judecătorul sportiv Gianpaolo Tosel va aplica probabil pedeapsa minimă. Totul s-a petrecut în minutul 60. Arbitrul Romeo nu a văzut faza şi are o justificare, el urmărea acţiunea jocului. Însă, este greu de înţeles cum nu au văzut nimic asistentul numărul 1, Giachero, sau arbitrul de rezervă Brighi", scriu cei de la Calciomercato.

Judecătorul sportiv Tosel va lua sancţiunea în baza imaginilor video şi, în cazul unei suspendări pe trei etape, Chivu va lipsi la partidele cu AS Roma, Juventus Torino şi Caglia­ri.

Chivu, cu ochii în lacrimi: ”Mă simt un om de nimic”

Cristian Chivu, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, şi-a cerut scuze, în mod public, jucătorului Marco Rossi, pe care lovit cu pumnul în faţă, în minutul 60 al partidei Bari - Inter 0-3, din cadrul etapei a 23-a a campionatului italian.

Cu ochii în lacrimi, fotbalistul român a declarat: "Este greu de explicat ce am făcut. Mi-am pierdut luciditatea, pentru un moment. Vreau să îmi cer scuze în faţa lui Marco pentru ca am greşit grav faţă de el. Cu ultima urmă de demnitate rămasă, spun că mă simt ca un om de nimic. Mă simt foarte prost, nu am făcut niciodată aşa ceva. Îmi cer scuze în faţa tuturor şi celor doua fete ale mele care m-au urmărit la TV".

Cristian Chivu, care a fost titular la campioana Italiei, a evoluat constant bine, dar l-a lovit cu pumnul în faţă pe fundaşul Marco Rossi, aparent fără motiv, la o fază fixă petrecută în careul lui Bari, în minutul 60, la scorul de 0-0.

Jucătorii de la Bari au protestat, dar niciun arbitru nu a observat lovitura şi fundaşul român a continuat meciul. Reluările de televiziune au arătat cu claritate lovitura aplicată de Chivu, care riscă acum să fie suspendat cel puţin trei etape pe baza probei video.

Vezi interviul lui Chivu de după meci:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite