Universitatea Cluj, caz unic în fotbalul românesc în ultimii 50 de ani: ce a constatat antrenorul echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şepcile roşii“ traversează un sezon extrem de slab, însă chiar şi aşa pot spera la câştigarea unui trofeu şi la salvarea de la retrogradare datorită rezultatelor obţinute în compania rivalei CFR.

După ce a eliminat CFR din semifinalele Cupei României, ajungând în finala cu Steaua, Universitatea a luat o gură de oxigen şi în tentativa ei de a evita retrogradarea în campionat tot pe cârca formaţiei din Gruia.

Dacă accederea în ultimul act al competiţiei KO a venit după 50 de ani, vineri, după succesul din campionat, antrenorul Adrian Falub a subliniat încă o premieră după o jumătate de secol.

„M-am uitat pe statistici şi suntem singura echipă din ultimii 50 de ani care a jucat patru meciuri în nouă zile. E mai mult decât se poate. Acum am câştigat cu o execuţie excelentă, după un meci echilibrat, fără prea mult ritm, pentru că era şi greu să aibă ritm, după patru meciuri jucate în nouă zile“, a afirmat tehnicianul Universităţii la Digi Sport.

Seria la care tehnicianul a făcut referire a arătat în felul următor:

1 aprilie (Cupa României): Universitatea Cluj - CFR Cluj 0-0 (4-2 după loviturile de departajare)
4 aprilie (Liga I): Universitatea Cluj - Rapid 1-0
7 aprilie (Liga I): CS U Craiova - Universitatea Cluj 3-0
10 aprilie (Liga I): Universitatea Cluj - CFR Cluj 1-0

După victoria de vineri, Universitatea a ajuns pe locul 13 cu 26 de puncte, la un punct de poziţia a 12-a, ultima care asigură rămânerea în primul eşalon. „Cred că ne putem împlini şi visul de a rămâne în Liga I. Îi felicit pe jucători pentru meciul cu CFR şi pentru atitudinea de care au dat dovadă. Se putea termina şi egal, dar cred că am meritat victoria, fiindcă am crezut foarte mult în ea şi ne-am dorit-o“, a adăugat Falub.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite