Ungurii renunţă la distanţarea fizică: Decizia autorităţilor intră în vigoare din weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul condus de Viktor Orban a gestionat bine criza cauzată de coronavirus
Guvernul condus de Viktor Orban a gestionat bine criza cauzată de coronavirus

La fel ca în Serbia, maghiarii consideră că pandemia e ţinută sub control la ei şi, drept urmare, oamenii pot reveni la viaţa lor normală.

Politicienii români continuă să vorbească despre modul exemplar în care au gestionat răspândirea coronavirusului în ţară, însă o comparaţie cu ce se întâmplă în jurul nostru arată că, de fapt, suntem la ani-lumină distanţă de ţările vecine!

În Ungaria, ieri, a fost raportat un singur caz de coronavirus, la care s-a adăugat un deces. Tot ieri, Serbia a avut 94 de noi îmbolnăviri şi un deces. Bulgaria a înregistrat şi ea 132 de cazuri, joi, plus 6 decese. Prin comparaţie, România a avut 320 de cazuri noi, atât joi, cât şi vineri, zile în care au fost 22, respectiv 11 morţi.

Pornind de la aceste cifre, e lesne de înţeles de ce viaţa a revenit la normal în ţările din jurul nostru. Dacă Serbia organizează, de câteva săptămâni, evenimente publice cu tribune arhipline - au fost peste 16.000 de oameni la meciul de fotbal Partizan Belgrad Vs. Steaua Roşie Belgrad - acum şi Ungaria a adoptat o măsură similară.

Până acum, erau permise doar evenimente sportive organizate cam cu 10 la sută din capacitatea arenelor. 

Începând cu acest weekend, această restricţie va dispărea şi, potrivit jurnalistului Tamás Huber (Nemzeti Sport) fanii pot umple stadioanele până la refuz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite