Ungaria, magnifică în seara în care România s-a făcut de râs: Maghiarii au demolat Anglia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roland Sallai, eroul Ungariei în meciul cu Anglia
Roland Sallai, eroul Ungariei în meciul cu Anglia

Anul trecut, cam pe vremea asta, Mircea Lucescu îl propunea pe italianul Marco De Rossi pentru postul de selecţioner al naţionalei României. La vremea respectivă, Anghel Iordănescu a sărit ca ars, desfiinţând propunerea lui „Il Luce“. Astăzi, cu fiul „Generalului“ pe banca României, naţionala e ciuca bătăilor, iar maghiarii, cu De Rossi, pun Europa la respect!

Cândva, fotbalul românesc se uita de sus la cel maghiar. Astăzi, conducerea federaţiei de la Bucureşti ar trebui să meargă, la Budapesta, pentru a cere nişte sfaturi. Pentru relansarea unui fotbal aflat în „moarte clinică“. Vorbim despre cel românesc, căci maghiarii fac furori în Liga Naţiunilor!

Aflaţi în Liga A, printre granzii Europei, ungurii aveau deja două rezultate foarte bune: 1-0 cu Anglia şi 1-1 cu Germania. Ambele partide pe teren propriu. Între cele două întâlniri a fost şi o înfrângere la limită, 1-2 cu Italia, în deplasare. 

Marţi seară însă, a venit adevărata bombă furnizată de naţionala pregătită de italianul Marco Rossi. Ţineţi-vă bine: 4-0 cu Anglia pe terenul vicecampioanei Europei, la Wolverhampton! Sallai (16, 70), Nagy (80) şi Gazdag (89) au dezmembrat naţionala Albionului. Pentru care au evoluat nume grele, precum Kyle Walker, Bellingham, Kane şi Saka.

Într-o altă partidă din această grupă, Germania a distrus Italia, campioana Europei, la Mönchengladbach, scor 5-2!

După aceste rezultate, Ungaria a trecut pe locul 1 în grupa a 3-a din Liga Naţiunilor. Şi, dacă va rămâne pe această poziţie şi după ultimele două runde, atunci va avansa în semifinalele competiţiei. Cu şanse de a câştiga Liga Naţiunilor!

Liga A a Naţiunilor, grupa a 3-a, etapa a 4-a

Germania - Italia 5-2

Anglia - Ungaria 0-4

Clasament

1. Ungaria 4 2 1 1 7-3 7

2. Germania 4 1 3 0 8-5 6

3. Italia 4 1 2 1 5-7 5

4. Anglia 4 0 2 2 1-6 2

Locul 1 merge în semifinalele Ligii Naţiunilor, iar locul 4 cade în Liga B.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite