Un african îndrăgostit de România: N’Doye şi-a ales un nume românesc şi aşteaptă eliberarea lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ousmane N'Doye joacă de şapte ani în România
Ousmane N'Doye joacă de şapte ani în România

Excentricul mijlocaş al celor de la FCM Târgu-Mureş se află din 2008 în Liga I şi a povestit de ce stă aici de şapte ani.

Ousmane N’Doye va împlini 37 de ani la 21 martie, iar cu acest prilej a acordat un interviu savuros postului Digi Sport. 

Născut în Senegal, N’Doye provine dintr-o familie extrem de bogată, care deţine mai multe plantaţii de bumbac în Africa. Când a ajuns în România, Ousmane era însurat cu o femeie care lucra în domeniul bancar, la New York. Când soţia fotbalistului şi fetiţa lor au venit prima dată aici, mai precis la Vaslui, pentru a-l vizita pe Ousmane, cele două au rezistat 24 de ore, după care au luat avionul înapoi spre State.

Între timp, N’Doye a şi divorţat de soţie, dar s-a îndrăgostit de România, după cum a explicat pentru Digi Sport.

Ce a spus?

„N-am avut probleme cu rasismul la voi. Niciodată nu mi-a zis nimeni nimic neplăcut aici. Păi eu sunt român deja, măi...Nu ştii numele meu? Mihai Usmănescu! (râde). Mă simt ca un adevărat român“, şi-a început discursul fotbalistul care în Liga I a evoluat la FC Vaslui, Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari şi acum la FCM Târgu-Mureş.

El a povestit o experienţă inedită de care a avut parte, imediat după ce a aterizat la Vaslui. „Dormeam la hotel şi am auzit ceva. Crac, crac, crac. Ce e asta, măi?, am zis. Am deschis geamul, era 6 şi ceva dimineaţa. Era un cal (râde). Era un cal acolo...Şi noi avem cal, dar nu mă aşteptam să-l văd acolo“, a continuat N’Doye.

Printre prietenii săi din fotbalul românesc e şi Gigi Becali, iar mijlocaşul african abia aşteaptă eliberarea latifundiarului din închisoare.

„Îmi place de el ca om, cum e. Că e sincer. Că el când zice adevărul, spune lumea că e nebun. Dar aşa e el...Am văzut că trebuie să-l elibereze în curând. Îţi spun acum. Dacă-l eliberează pe Gigi Becali mâine, nu fac antrenament la Târgu-Mureş. Mă duc direct la Bucureşti, mă duc la el să mă bucur acolo“, a spus „închizătorul“ dorit în mai multe rânduri la Steaua.

Râde de ce a ajuns Liga I

N’Doye a admis că nivelul primului eşalon a scăzut atât de mult în ultima perioadă, încât el nu ia în calcul varianta retragerii în viitorul apropiat.

„În 2008, când am ajuns eu aici, campionatul era mai tare. Acum, când intru pe teren, parcă nici nu simt că joc...Serios. Nu ştiu, probabil că e vorba şi de valoarea jucătorilor. Şi acum cu criza... Înainte erau jucători de 50.000 de euro pe lună, de 30.000 de euro... Jucători valoroşi. Dar acum te duci să iei jucători liberi de contract, nu au aceeaşi calitate“, a explicat fotbalistul senegalez.

El a spus până când va juca în Liga I: „Până la 50, măi... Până la 50...Ascultă ce-ţi zic...Eu nu ştiu nimic în afară de fotbal. Eu am trăit pentru fotbal. E o mare plăcere să joc, de aia joc aşa, pentru că-mi place ce fac. Eu trăiesc pentru fotbal. Dacă e fotbal, eu pot să las orice. Şi joc până când simt odată că nu mai merge. Că mă doare spatele, mă dor genunchii, atunci înseamnă că nu mai pot, mă las. Dar nu e cazul acum...Eu când alerg sunt fericit. Serios. Sunt foarte fericit. Eu am zis că azi, când mă trezesc, dacă mă simt bine, restul se rezolvă. Asta e vorba mea“.

N’Doye a dezvăluit ce îl ajută să joace fără probleme şi la 37 de ani: „Poate acum v-aţi dat seama voi, dar eu nu m-am schimbat niciodată (râde). Secretul meu ăsta e: vitaminizare, antrenament, odihnă. Astea trei...În rest, nu iau nimic, nu fumez, nu beau, nu fac nimic. Doar astea trei. Dacă le faci pe astea, nu ai cum să nu performezi. Eu ştiu ce vreau de la viaţa mea. Ştiu cum mă pregătesc. Chiar dacă lumea vorbeşte că-mi plac cluburile...Da, e adevărat. Care e problema dacă-mi plac cluburile? Altora le place să bea, dar eu nu sunt genul. Eu sunt cu muzica, m-am născut aşa. Eu fără muzică sunt praf. Ascult şi la meciuri, şi în vestiar“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite