Ultimul dans la Paris: PSG – Real Madrid, meciul care va demite un antrenor. Programul complet al optimilor Ligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După partida din această seară (ora 21.45, Pro TV, Telekom Sport), aproape sigur, tehnicianul care va părăsi Liga Campionilor îşi va părăsi şi postul la finalul sezonului.

Dintre cele opt meciuri-retur din optimile Ligii Campionilor, trei sunt fără miză, având în vedere scorurile din prima manşă, iar cinci sunt pe muchie de cuţit. 

Din fericire pentru fanii fotbalului, cea mai aşteptată confruntare din această fază se va disputa cel mai repede, chiar în această seară. Pe „Parc des Princes“, se întâlnesc două echipe pregătite de doi antrenori ale cărora soartă depinde de ce vor face în acest sezon de Liga Campionilor. 

Unai Emery e ca şi campion în Franţa cu PSG, însă ştie că această iminentă performanţă nu va fi suficientă pentru a-l mai păstra încă un sezon, al treilea, pe banca miliardarilor din Ligue 1. Cele trei trofee pe care le-a cucerit până acum spaniolul de 46 de ani reprezintă un bilanţ prea sărac pentru ce investiţii a făcut patronul Nasser Al-Khelaifi. Emery a „reuşit“ să piardă titlul în sezonul trecut în faţa celor de la Monaco, iar în Liga Campionilor a fost pe bancă la un fiasco istoric: victorie cu Barcelona, în optimi, cu 4-0 în tur, apoi un eşec cu 1-6 pe „Camp Nou“ în retur! O nouă eliminare în optimile Ligii Campionilor va pecetlui soarta lui Emery, chiar dacă el e la un pas de a cuceri titlul şi Cupa Ligii în actuala stagiune.

Zidane a „supravieţuit“ datorită Ligii

Într-o situaţie similară se află şi Zinedine Zidane, omul care, totuşi, se poate lăuda cu un bilanţ mult superior omologului său de pe banca parizienilor. 

Numit în funcţie la jumătate de an după ce Emery a ajuns la PSG, francezul de 45 de ani a devenit, între timp, al doilea cel mai de succes manager din istoria madrilenilor. Cele opt trofee cucerite pe banca Realului vorbesc de la sine despre ce a reuşit Zidane până acum. Doar că, la un club de talia Realului, pretenţiile sunt mari şi nu prea ţin cont de ce ai făcut în trecut. 

Cum echipa a avut un sezon mult sub aşteptări în La Liga, fiind deja ieşită din lupta pentru titlu, la 15 puncte de liderul Barcelona, Zidane a fost ţinut în funcţie datorită parcursului din Liga Campionilor. Francezul a câştigat această competiţie în ultimele două sezoane şi, un eventual triumf şi în actuala ediţie, i-ar prelungi şederea pe banca „galacticilor“. Dacă echipa va părăsi însă competiţia în optimi, e foarte puţin probabil ca „Zizou“ să primească o nouă şansă din partea preşedintelui Florentino Perez. 

Liga Campionilor, optimi, retur

Astăzi, ora 21.45

PSG - Real Madrid (1-3 în tur)

Liverpool - FC Porto (5-0)

Mâine, ora 21.45

Tottenham - Juventus (2-2)

Man. City - FC Basel (4-0)

13 martie

AS Roma - Şahtior Doneţk (1-2)

Man. United - Sevilla (0-0)

14 martie

Beşiktaş - Bayern Munchen (0-5)

Barcelona - Chelsea (1-1)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite