Ultima dilemă din Liga I: Cine merge la baraj şi cine retrogradează direct?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în privinţa campioanei României lucrurile s-au clarificat pe 20 mai, retrogradarea se joacă pănă în ultima etapă a play-outului.

FC Voluntari şi ACS Poli Timişoara ţintesc locul de baraj, una dintre ele urmând a juca din sezonul viitor în liga secundă. Echipa antrenată de Adrian Mutu pare favorită în obţinerea unei noi şanse de a nu retrograda, având două puncte peste bănăţeni. Formaţia care va reuşi să evite locul 7 din play-out va susţine un meci de baraj în compania divizionarei secunde CS Târgovişte.
În această vară, FRF va supune la vot un nou format competiţional pentru Liga I. “ Ne gândim la un sistem cu 16 echipe, cu 6 în play-off şi 10 în play-out. Play-outul să fie împărţit în două grupe, pentru a se termina în acelaşi timp cu play-offul, să nu mai avem situaţia de acum, când se încheie mai târziu. De asemenea, cred că trebuie stimulat cumva şi play-outul şi ne gândim ca echipa de pe primul loc să dea un baraj cu ultima din play-off care ar avea drept de joc în cupele europene şi învingătoarea să meargă în Liga Europa. Din Liga I vor cădea două echipe direct şi una la baraj. Pentru Liga a II-a văd o serie cu 18 echipe, la Liga a III-a patru serii, iar între Liga a III-a şi Liga a IV-a încercăm să înfiinţîm nişte ligi inter-regionale. Aceste schimbări ar trebui să intre în vigoare din sezonul 2019-2020, deci în vară probabil le vom adopta. Va fi un avantaj şi pentru echipele din Liga a II-a a sezonului viitor, pentru că vor promova patru formaţii direct, iar una va da baraj. Sunt câteva formaţii de tradiţie acolo care pot fructifica şansa asta”, a dezvăluit Răzvan Burleanu într-un interviu pentru Adevărul.


Programul ultimei etape din play-out
Vineri 1 iunie
Dinamo – Sepsi, 20.45


Sâmbătă 2 iunie
Botoşani – Gaz Metan 18.30

Juventus- Voluntari 21.30
Chiajna – ACS Timişoara 21.30

Clasament play-out
1. Dinamo 53 puncte
2. Botoşani 37
3. Sepsi 33
4.  Gaz Metan 30
5. Chiajna 30
6. Voluntari 26
7.  ACS Timişoara 24
8. Juventus 16

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite