UEFA a trimis răspuns la Asociaţia Steaua: „FCSB este considerată aceeaşi entitate sportivă fotbalistică cu Steaua Bucureşti”

0
0
FCSB
FCSB

UEFA a răspuns unei scrisori deschise primite de la Asociaţia Steaua 1947. Forul continental consideră că actuala echipă din Liga 1, FCSB, este continuatoarea şi deţinătoarea palmaresului echipei Steaua Bucureşti.

”UEFA respectă şi aplică regulamentul FIFA în special atunci când este vorba de speţe sportive, bine definite în regulamentul anterior specificat. FCSB este considerată ca fiind aceeaşi entitate sportivă fotbalistică, cu Steaua Bucureşti, datorită respectării articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA. Având în vedere faptul că, atât în 1998 cât şi în 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzionează faptul că ulterior respectării regulamentului, acţiunile sunt retroactive şi nu afectează sub nici o formă identificarea aceluiaşi club”, se arată în scrisoare, preluată de news.ro.

FC Steaua Bucureşti, echipa patronată de George Becali, a pierdut dreptul de a purta numele Steaua în 2015 şi a fost nevoită să îşi schimbe numele în FC FCSB CSA Steaua şi-a reînfiinţat echipa de fotbal în anul 2017 şi a jucat sezonul 2017-18 în Liga a 4-a.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri