Tur de forţă al lui Djokovici la Australian Open: sârbul îşi continuă marşul spre un nou titlu la Melbourne. Rezultatele primilor clasaţi în ierarhia ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun tenismen din zona Balcanilor, sârbul Novak Djokovici, defilează deocamdată la Australian Open. Ocupantul locului secund în clasamentul ATP s-a calificat vineri în optimile de finală, având un parcurs perfect până acum la Melbourne.

Djokovici a câştigat ultimele trei ediţii ale Australian Open şi luptă în acest an pentru a-şi păstra supremaţia la Melbourne. În turul al treilea al turneului de Grand Slam, sârbul a câştigat în trei seturi confruntarea cu uzbekul Denis Istomin, scor 6-3, 6-3, 7-5. În turul următor, Novak va da piept cu italianul Fabio Fognini (loc 15 ATP), meci programat sâmbătă noaptea la ora 2.00, ora României.

Interesant este că până acum Djokovici nu a pierdut niciun set în meciurile disputate în Australia, semn că este în mare formă. Ambiţia sârbului este de a reveni pe primul loc al clasamentului ATP, poziţie pe care o ocupă în acest moment spaniolul Rafael Nadal.

Ibericul nu a avut nici el emoţii până acum la Australian Open, urmând să joace vineri noaptea, în turul trei, cu francezul Gael Monfils. Cei doi tenismeni s-au mai întâlnit o dată în acest an, la Doha, atunci când Nadal a câştigat partida cu 2-1 la seturi.

Un alt nume mare al tenisului, elveţianul Roger Federer (locul 6 ATP) va juca tot vineri noaptea, tot în turul trei, cu rusul Gabashvili. În schimb, locul trei din ierarhia ATP, spaniolul David Ferrer, s-a calificat cu emoţii în optimi, după ce l-a învins pe francezul Jeremy Chardy în trei seturi, scor 6-2, 7-6, 6-2.

Nu în ultimul rând, britanicul Andy Murray (4) va juca în turul trei împotriva spaniolului Feliciano Lopez (locul 26 ATP), meciul urmând să se dispute sâmbătă dimineaţa la ora 5.30, ora României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite