„Tunarii” preliminariilor Euro 2016. Nord-irlandezul Kyle Lafferty a marcat tot atâtea goluri cât toţi românii la un loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonezul Robert Lewandowski şi neamţul Thomas Müller au marcat împreună 18 goluri în această campanile, în timp ce România a înscris de şapte ori, cât nord-irlandezul Lafferty.

Polonezul Robert Lewandowski este omul recordurilor din campania de calificare la Campionatul European. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani este golgheterul preliminariilor, cu zece reuşite, dar a înscris totodată şi cel mai rapid hattrick din această campanie. În meciul cu Georgia, din luna iunie, Lewandowski a punctat în minutele 89, 90+2 şi 90+3, ajutând Polonia să se impună cu 4-0. De asemenea, fotbalistul echipei Bayern München a marcat de două ori şi luni, când naţionala ţării sale a “demolat” echipa Gibraltarului, pe care a învins-o cu 8-1. Totodată, în dreptul lui Lewandowski s-au adunat şi patru pase decisive, fiind clasat pe locul secund în clasamentul assist-urilor, după conaţionalul său Arkadiusz Milik, elveţianul Xherdan Shaqiri şi bosniacul Senad Lulici, care au câte cinci pase decisive. Pe locul al doilea în ierarhia celor mai buni marcatori se află un alt jucător de la Bayern München, neamţul Thomas Müller, care a marcat de opt ori până acum. Podiumul este completat de nord-irlandezul Kyle Lafferty şi de bosniacul Edin Dzeko, ambii cu câte şapte reuşite, adică exact numărul de goluri pe care l-a înscris şi naţionala României în cele opt meciuri disputate până în prezent.

Cum se vor trage la sorţi grupele turneului final

Preliminariile Campionatului European din 2016 se vor termina pe 13 octombrie, iar pe 17 noiembrie se vor încheia şi meciurile baraj, astfel că se vor şti toate echipele calificate la turneul final din Franţa. Pe 12 decembrie va avea loc tragerea la sorţi pentru componenţa grupelor Campionatului European, desfăşurată ţinând cont de coeficienţii a căror formă finală va fi stabilită după încheierea preliminariilor. Cele 24 de echipe calificate vor fi împărţite în patru urne valorice. Criteriile pentru tragerea la sorţi a grupelor sunt următoarele: preliminariile Euro 2016 – 40%, preliminariile şi turneul final CM 2014 – 40%, preliminariile şi turneul final Euro 2012 – 20%. În aceste condiţii, România va fi aproape sigur în urna a treia, în timp ce Ungaria şi Irlanda de Nord ar fi plasate, în cazul în care s-ar califica, în ultima urnă valorică.

Buffon a ajuns la selecţia 150

Portarul Gianluigi Buffon a bifat contra Bulgariei meciul său cu numărul 150 în echipa naţională. Portarul de 37 de ani a stabilit, astfel, un nou record all-time la naţionala Italiei. Căpitanul italienilor este de 18 ani titular între buturile naţionalei. Dintre jucătorii aflaţi încă în activitate, doar spaniolul Iker Casillas (163) şi kuweitianul Bader Al-Mutawa (155) au mai multe meciuri decât el. Topul celor mai selecţionaţi jucători din istorie e condus de egipteanul Ahmed Hassan, care a jucat de 184 de ori pentru ţara sa între 1995 şi 2012.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite