Tuchel, antrenorul momentului în fotbal, a fost bătut în România, după un meci incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tuchel

Neamţul de 47 de ani tocmai a intrat în istorie, devenind primul tehnician care se califică în două finale succesive de Liga Campionilor. Până să ajungă aici însă, a suferit şi eşecuri dure în cariera sa.

Thomas Tuchel s-a „abonat“ la finala Ligii Campionilor! Pe cea de anul trecut, pe când era la PSG, a pierdut-o în faţa celor de la Bayern Munchen. Acum, se pregăteşte de alt meci pentru trofeul suprem în fotbalul european, cu Manchester City, la Istanbul, la 29 mai.

Probabil, puţini îşi mai aduc aminte că, la începuturile carierei sale de antrenor, Tuchel a fost învins în România! Se întâmpla în sezonul 2011-2012, pe când tehnicianul neamţ era la Mainz. Atunci, în turul III preliminar al Ligii Europa, Mainz a întâlnit Gaz Metan Mediaş, formaţie pregătită de Cristi Pustai. A fost 1-1 în tur, în Germania (28 iulie 2011) şi 1-1 în returul din România (4 august 2011). Apoi, la penalty-uri, medieşenii s-au impus cu 5-4, avansând în play-off-ul Ligii Europa şi scoţând trupa lui Tuchel din competiţie! Ulterior, în play-off, Gaz Metan a fost învinsă de Austria Viena, cu 3-2 la general.

Cum au evoluat însă carierele celor doi antrenori de atunci? Iată traseele lor:

*Cristi Pustai (56 de ani) = A antrenat Pandurii, Târgu-Mureş, Rapid, Botoşani, Gaz Metan din nou, iar acum e la Dunărea Călăraşi, locul 4 în play-off-ul ligii secunde.

*Thomas Tuchel (47 de ani) = A antrenat Dortmund şi PSG, iar acum e la Chelsea şi se pregăteşte de finala Ligii Campionilor. Asta după ce a câştigat Cupa Germaniei cu Dortmund (2016-2017) şi şase trofee cu PSG: două titluri, Cupa Franţei, Cupa Ligii Franţei şi două Supercupe ale Franţei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite