Tricourile lui Hagi și Maradona vor fi expuse la noul Muzeu al Fotbalului București

0
0

Bucureștiul va intra în rândul capitalelor care se vor mândri cu un muzeu al fotbalului. Acesta urmează să fie inaugurat în curând, într-o clădire restaurată din Centrul Vechi al Capitalei.

Muzeul fotbalului se pregătește de inaugurare. Foto Football Museum
Muzeul fotbalului se pregătește de inaugurare. Foto Football Museum

Primele piese de colecție care vin în Capitala noastră vor fi tricourile purtate de Hagi și Maradona la Real Madrid și Barcelona. Acestea vor fi expuse la Muzeul Fotbalului București, au anunțat inițiatorii acestui proiect, potrivit gsp.ro.

Tricoul purtat de Gheorghe Hagi în primul sezon la Real Madrid (1990-1991) și cel cu care Maradona a jucat în ultimul său sezon la Barcelona (1983-1984) vor reprezenta un ”El Clasico” al colecției internaționale din Football Museum Bucharest.

Tricoul lui Hagi de la Real Madrid. Foto Football Museum
Tricoul lui Hagi de la Real Madrid. Foto Football Museum

Colecția va fi completată cu tricourile altor mari jucători, printre care și dublul câștigător al Balonului de Aur - brazilianul Ronaldo, Lothar Matthaus sau Patrick Kluivert. Cât despre tricourile gloriilor fotbalului românesc - acestea sunt nelipsite: precum Dobrin, Lucescu sau Iordănescu.

Costuri de 1,2 milioane de euro. Muzeul va avea 8 niveluri!

Pe lângă aceste colecții din FMB, vizitatorii vor putea găsi și obiecte rare: fanioane care datează din 1948 până în prezent, povești captivante cum ar fi linia de produse pregătită de FC Barcelona pentru suporteri fiind siguri de triumful în fața Stelei la finala din 1986 a Cupei Campionilor, dar și multe alte lucruri.

În acest tricou a jucat Maradona pentru FC Barcelona. Foto Football Museum
În acest tricou a jucat Maradona pentru FC Barcelona. Foto Football Museum

Costurile acestui muzeu depășesc 1,2 milioane de euro, urmând ca suprafața să se întindă pe 1.500 mp și opt niveluri. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, „Football Museum Bucharest” va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea. Deținătorii acestuia estimează că vor avea peste 100.000 de vizitatori în primul an după deschidere.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite