România va avea primul Muzeu al Fotbalului, chiar în centrul Bucureştiului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeu

Primul muzeu din România dedicat fotbalului va fi inaugurat, în această vară, în Centrul Vechi al Capitalei. Având peste 1.500 mp desfăşuraţi pe opt niveluri, muzeul va găzdui, anual, multiple colecţii locale şi internaţionale.

Fondatorii se aşteaptă la 100.000 de vizitatori în primul an de la deschidere.

Harta iubitorilor fotbalului din România şi din străinătate se va îmbogăţi, începând cu vara acestui an, cu o nouă destinaţie: Football Museum Bucharest. Primul muzeu dedicat fotbalului care se deschide în România va fi amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din Centrul Vechi al Capitalei, dedicată exclusiv expoziţiilor şi serviciilor conexe.

„Ideea Football Museum Bucharest s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal şi din dorinţa de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc şi internaţional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracţie pe harta turistică a marilor metropole europene“, declarat Romeo Bănică (foto), director executiv Football Museum Bucharest.

Muzeu

Football Museum Bucharest îşi propune să devină o destinaţie de referinţă pe harta turismului românesc, în baza unui proiect amplu de amenajare la standarde europene, fiind localizat într-o clădire din zona istorică a Bucureştiului, complet restaurată. 

Muzeul va găzdui colecţii locale şi internaţionale, atât permanente, cât şi temporare, cu valoroase obiecte de patrimoniu. În plus, fondatorii Football Museum şi-au propus ca fiecare lansare şi eveniment să fie susţinute şi de prezenţa unora dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial. Nu în ultimul rând, spaţiile expoziţionale vor fi amenajate în baza unui proiect de design adaptat noilor tehnologii. 

„Ne dorim să colaborăm cu toate instituţiile locale şi internaţionale interesate de proiect pentru a susţine conservarea şi punerea în valoare a acestor obiecte de patrimoniu, oferind în acelaşi timp o experienţă la nivel european vizitatorilor români şi străini. Din acest punct de vedere, considerăm proiectul oportun atât pentru fotbalul românesc, cât şi pentru potenţialul turistic al Capitalei“, adăugat Romeo Bănică, director executiv Football Museum Bucharest.

Muzeu

Pe lângă spaţiul expoziţional, Football Museum Bucharest va include spaţii de evenimente, bistro/football pub, cafenea şi fan shop, aflate permanent la dispoziţia vizitatorilor expoziţiei şi a celor care caută modalităţi diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei. Organizatorii pregătesc, de asemenea, un plan de evenimente complet inedite care să îmbogăţească experienţa vizitatorilor şi partenerilor muzeului şi să menţină activ interesul comunităţii. 

„Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtăşesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecţionari până la comunităţile de e-sports. Pe lângă investiţii în clădire şi experienţe, susţinem acest proiect cu o echipă care reuneşte profesionişti cu multă experienţă în domeniile marketing-ului sportiv, organizării de evenimente şi conservării de patrimoniu sportiv. Decizia de a avansa cu această investiţie a venit după consultări cu o serie de experţi în zonele sportului, turismului şi antreprenoriatului, profesionişti care au subliniat oportunitatea unui asemenea proiect şi impactul pozitiv în dezvoltarea comunităţii locale“, a declarat Bogdan Popescu (foto), unul dintre cei doi fondatori ai Football Museum Bucharest.

Muzeu

Inaugurarea e programată pentru vara acestui an, iar fondatorii se aşteaptă la un trafic de aproximativ 100.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, atât români, cât şi străini. Costurile de amenajare şi deschidere se ridică la 1.200.000 de euro din finanţare exclusiv privată.

Informaţii suplimentare despre proiect şi evoluţia acestuia vor fi disponibile pe www.footballmuseum.ro şi pe pagina de Facebook Football Museum Bucharest.

Despre Football Museum Bucharest

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului autohton şi turiştilor străini care aleg să viziteze Bucureştiul o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe opt niveluri şi va găzdui colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fan shop, restaurant şi cafenea. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite