Tragedie în lumea sportului românesc: Antrenorul Valerian Netolitzchi a murit de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerian Netolitzchi. FOTO: Facebook / Federaţia Română de Baschet
Valerian Netolitzchi. FOTO: Facebook / Federaţia Română de Baschet

Din păcate, la două luni după ce selecţionerul naţionalei feminine de fotbal, Florin Bugar (49 de ani), a fost răpus de noul coronavirus, luni seară, a mai apărut o ştire care a zguduit sportul românesc.

Federaţia Română de Baschet (FRB) a anunţat prin intermediul paginii sale de Facebook dispariţia antrenorului Valerian Netolitzchi. Acesta s-a stins la spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Capitală.

Fratele legendarului stelist, Anton Netolitzchi, Valerian s-a dedicat după studenţie tainelor antrenoratului, fiind mai bine de trei decenii tehnician la echipele juvenile ale Clubului Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti. A fost cooptat şi în staffurile tehnice ale naţionalelor masculine U16 şi U20 ale României, iar cu echipa de club a participat la numeroase turnee finale ale Campionatului Naţional, promovând la naţională mai mulţi jucători talentaţi. În 2012 a pus şi bazele clubului privat Neto Basketball Team Bucureşti.

La nivel de seniori, după reînfiinţarea secţiei de baschet a CSA Steaua, a făcut parte din stafful tehnic al echipei divizionare alături de legendarul Costel Cernat (2008-2009) şi ulterior alături de Teo Cizmic (2010).

Absolvent al IEFS înainte de 1989 şi cu masterat în Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Spiru Haret în 2014, Valerian Netolitzchi a fost şi membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, dar şi director-adjunct al Clubului Sportiv Şcolar nr. 6 Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite