Tot Bangladeshul ține cu Argentina! Motivul pentru care bengalezii ies în stradă la victoriile lui Messi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentina va juca astăzi cu Franța în finala Campionatului Mondial 2022, din Qatar, de la ora 17:00. Sud-americanii sunt susținut nu doar microbiștii din țara lor natală, ci au și un important contingent de suporteri în Asia, mai exact în Bangladesh!

După calificarea Argentinei în optimi, semifinale și finala CM Qatar 2022, sute de mii de bengalezi au ieșit în stradă pentru a sărbători. Acum, Al Jazeera se așteaptă ca numărul lor să sară de două milioane, scrie gsp.ro! Cum a ajuns Bangladesh, o țară care nu s-a calificat niciodată la Campionatul Mondial și are o singură prezență la Cupa Asiei, în 1980, să susțină Argentina într-o proporție atât de covârșitoare?

Diego Maradona a cucerit Bangladeshul

Cu o populație de peste 164 de milioane de locuitori, Bangladesh e abia pe locul 192 în clasamentul FIFA, totuși fotbalul este cel mai apreciat sport în această țară, alături de cricket.

Pasiunea bengalezilor pentru fotbal din Argentina are rădăcini istorice și culturale. Timp de două secole, țara a fost o colonie britanică, până în 1947, prin urmare, resentimentele localnicilor față de europeni au fost puternice.

Inițial, în competițiile sportive, bengalezii au susținut Brazilia, însă războiul purtat de Argentina cu Marea Britanie pentru Insulele Falkland în 1982 a schimbat opțiunile lor. Asiaticii au susținut puternic Argentina care își revendica insulele de la Marea Britanie, cunoscând bine ce înseamnă perioada colonială britanică, scrie gsp.ro.

La doar patru ani după, în 1986, Diego Maradona făcea un turneu senzațional, reușind să învingă de unul singur Anglia, o victorie care a fost celebrată la nivel național nu doar în Argentina, ci și în Bangladesh. „Mâna lui Dumnezeu”, celebrul gol cu care Maradona a răpus Anglia, a fost foarte apreciat și a fost momentul în care bengalezii s-au îndrăgostit iremediabil de Argentina, iar de atunci au rămas suporteri devotați ai naționalei lui Messi.

Starurile Argentinei, vedete și în Bangladesh

Deși nu a mai triumfat la Mondial după turneul din 1986, vedetele Argentinei au continuat să fie apreciate. În Dacca, capitala Bangladeshului, există clădiri desenate în culorile Argentinei, albastru și alb, iar portetele lui Lionel Messi, Zanetti, Crespo sau Batistuta sunt prezente pe zidurile orașului.

Suportul bengalezilor s-a simțit și la Campionatul Mondial din Qatar. La fiecare antrenament deschis al „pumelor”, ei sunt nelipsiți și, în plus, o mare parte din staff-ul de lângă echipă e format chiar din oameni din Bangladesh și India. E vorba de bucătari, ajutori de bucătari, peroane responsabile de menaj. „Toți au avut grijă de Messi și coechipierii săi în ultima lună”, notează thehindu.com.

Argentina - Franța încheie CM Qatar 2022 duminică, de la ora 17.00, în direct la TVR 1.  

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite