„Torje are 50 la sută talent şi restul tupeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miroslav Giuchici, antrenorul care l-a crescut pe mijlocaş, povesteşte cum a reuşit „Piticul“ să ajungă de la Dinamo la Udinese. Torje le-a adus profit ambelor cluburi la care a jucat, atât Poli Timişoara, cât şi Dinamo, însă Giuchici, omul care l-a învăţat fotbal, nu a primit nici acum 11.000 de euro, taxa de formare.

Torje provine dintr-o familie modestă, mama sa fiind nevoită să aibă trei slujbe pentru a-şi întreţine cei doi copii, în timp ce tatăl a fost plecat mulţi ani în străinătate la muncă. Încă de mic, mijlocaşul a fost nevoit să-şi ajute părinţii, şi iarna, printre antrenamente şi şcoală, tăia lemnele vecinilor, iar banii îi aducea acasă. Situaţia grea a durat până în perioada adolescenţei, când a fost ajutat de agentul său, Cristi Opria. Acesta i-a oferit un apartament cu patru camere în centrul Timişoarei după ce familia lui Torje fusese evacuată de patru ori şi a fost nevoită să locuiască într-o cameră de 18 metri pătraţi, cu tot cu baie şi bucătărie, într-un cămin de nefamilişti de la marginea oraşului.

Miroslav Giuchici, primul său antrenor, povesteşte.



„L-am crescut pe Gabi de la 7 la 16 ani, la şcoala mea de fotbal, după care a plecat la Poli. În generaţia lui, aveam câţiva jucători mai buni, dar niciunul nu avea tupeul lui. La Torje, 50 la sută e talent şi restul tupeu, de aceea uneori, la 15 ani, evolua cu seniori şi nu avea nicio emoţie", a povestit Miroslav Giuchici. Apoi, a continuat: „Era muncitor, serios, iar mama sa îl ţinea din scurt. Nu lipsea la niciun meci, acasă sau în deplasare. Pe Torje l-am învăţat ABC-ul fotbalului. Totuşi, sunt supărat că nici acum Marian Iancu nu mi-a dat taxa de 11.000 de euro pentru formarea jucătorului,  şi el a luat două milioane de euro când l-a transferat la Dinamo".

Torje în schimb a ajuns să câştige destui bani. La Dinamo, el încasa de la club 120.000 de euro anual plus 5.000 de euro, de fiecare dată când juca pentru echipa naţională. Transferat de Dinamo la Udinese, fotbalistul îşi va mări veniturile de patru ori.

"E cea mai scumpă rezervă din fotbalul românesc. Pentru că el era mai mult rezervă când juca la Timişoara."
Miroslav Giuchici
antrenor

Udinese Calcio

- Anul înfiinţării: 1896
- Culori: alb-negru
- Poreclă: micile zebre
- Stadion: Stadio Friuli (limitat la 30.900)
- Performanţe: Cupa Intertoto (2000), Cupa Europei Centrale (1980)
- Antrenor: Francesco Guidolin
- Vedete: Handanovici (portar) di Natale (atacant).
- Sistem de joc: 4-1-4-1
- A încheiat sezonul trecut pe patru. Joacă în preliminariile Ligii Campionilor cu Arsenal. În primul meci  a pierdut în deplasare, scor 0-1. Returul se va juca mâine.
- Sponsorul principal este Dacia, care dă 1 milion de euro pe sezon.
- În această vară l-a vândut pe Sanchez la Barcelona pentru 26 milioane de euro.

Dinamo poate lua şapte milioane!

- Dinamoviştii vor încasa 4 milioane de euro de la Udinese. Dacă jucătorul devine titular, mai primesc 2 milioane de euro anul viitor.
- Dacă Udinese îl transferă până în 2013, românii mai încasează un milion de euro.
- Durata contractului este de cinci ani.
- Salariul lui Torje va fi de 350.000 de euro anual. Cu tot cu prime, ar putea câştiga peste 500.000 de euro pe an.
- Torje va ajunge în Italia joi seara, după meciul cu Vorskla Poltava.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite