Toate meciurile din Liga Campionilor, amenințate de Statul Islamic: „Ucide-i pe toți!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Campionilor programează azi și mâine patru partide de poveste. Bucuria fotbalului e însă umbrită de amenințările venite din partea Statului Islamic, care a anunțat că toate stadioanele pe care se joacă meciurile sunt țintele luptătorilor săi.

Fotografia prin care Statul Islamic încearcă să semene teroare
Fotografia prin care Statul Islamic încearcă să semene teroare

Gruparea extremistă al Azaim, car face parte din Statul Islamic, a publicat o imagine în care arenele Emirates (unde joacă Arsenal), Santiago Bernabeu (Real Madrid), Metropolitano (Atletico Madrid) și Parc des Princes (PSG) sunt amenințate cu atacuri teroriste. Fotografia în care este apare un terorist înarmat este însoțită de mesajul „Ucide-i pe toți”.

Dacă e să ne luăm după zicala ”Câinele care latră nu mușcă”, prin această postare nu se urmărește decât semănarea fricii în suporteri și autorități. Asta pentru că ele mai sângeroase atacuri din partea islamiștilor au venit neanunțate, așa cum a fost cel mai recent, de la Moscova. De altfel, Spania, care va găzdui la Madrid două dintre cele patru manșe tur din Champions League, Real Madrid - Manchester City și Atletico Madrid - Borussia Dortmund, transmite că nu sunt motive de îngrijorare și  că, în momentul de față nu a fost schimbat nimic în organizarea celor două partide.

Spania susține că nu sunt motive de îngrijorare

Ibericii susțin că Ministerul de Interne al Spaniei luase deja măsuri speciale de supraveghere, pentru că duelurile erau catalogate deja ca având un grad ridicat de risc. Totuși, Guvernul urmează să decidă la finalul ședinței de azi dacă va adăuga măsuri suplimentare de securitate pe stadioane.

Astăzi, de la ora 22.00 de joacă Arsenal Londra - Bayern Munchen și Real Madrid - Manchester City. Mâine, de la aceeași oră să dispută partidele Atletico Madrid - Borussia Dortmund și PSG - Barcelona. Partidele pot fi urmărite la TV pe posturile Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite