Tincu şi Toniţă îşi apără titlul în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perpignan, echipa la care evoluează internaţionalii români, s-a calificat în finala campionatului din Hexagon, trecând cu 21-13 de Toulouse. Adversară îi va fi Clermont.. Ovidiu Toniţă a evoluat toate minutele din semifinala cu Toulouse, în timp ce Marius Tincu a intrat în minutul 54.

Circa 20.000 de suporteri catalani au sărbătorit vineri noapte calificarea lui USA Perpignan în finala ediţiei 2009-2010 a Campionatului de rugby al Franţei (Top 14). Deţinătoare a titlului, formaţia la care evoluează internaţionalii români Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă s-a impus cu 21-13 (9-13) în faţa lui Stade Toulousain, cea mai galonată grupare din Hexagon. Şi va lupta pentru trofeu cu Clermont, care a câştigat cu 35-29, după prelungiri, semifinala cu RC Toulon, de sâmbătă.

Intrat pe teren în minutul 54 - după finala din 29 mai, de la Paris, se va opera la genunchi (are meniscul fisurat), urmând a fi în convalescenţă şase săptămâni -, Tincu a catalogat meciul cu Toulouse ca fiind unul dificil.

„Noi am avut trei săptămâni de pauză, fiind calificaţi direct în semifinale graţie primului loc ocupat la finalul sezonului regulat. Din acest motiv, în prima repriză ne-am intrat mai greu în ritm. După pauză însă, lucrurile s-au rezolvat. În plus, noi am stat mai bine fizic. Toulouse a resimţit şi oboseala meciurilor din Cupa Europei, fiind calificată în finală", a declarat românul pentru „Adevărul Sporturi".

Perpignan s-a impus datorită forţei pachetului de înaintare - Toniţă a reuşit câteva străpungeri în stilul care i-a adus porecla „Autobuzul din Carpaţi" -, dar mai ales disciplinei în joc (toate punctele catalanilor au fost marcate de Porical, din şapte penalităţi).

„Toulouse a încercat să contracareze jocul înaintării noastre, punând şase grămădari pe lista rezervelor. Cu toate acestea, n-a reuşit să ne dea peste cap în repriza a doua", a concluzionat Tincu, care va veni în ţară în iunie, însă nu va putea evolua la naţională fiind în perioada de refacere după operaţie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite