Thriller românesc, demn de Oscar: Scenariile care țin toată țara cu sufletul la gură

0
Publicat:

Play-off-ul Superligii a fost, până acum, un adevărat carusel al emoțiilor, al răsturnărilor spectaculoase. Pentru că, pe rând, fiecare echipă a trecut de la extaz la agonie și înapoi.

Fanii au revenit în număr mare pe stadioane, entuziamați de un play-off incendiar
Fanii au revenit în număr mare pe stadioane, entuziamați de un play-off incendiar

Ultima etapă a fost „câștigată“ de FCSB. Care a obținut exact ce și-a dorit, înaintea marelui meci cu Farul, la Ovidiu (duminică, ora 21.00): reducerea distanței față de lider la mai puțin de trei puncte. Din acest moment, cu două runde înainte de terminarea play-off-ului, atât Farul, cât și FCSB își au soarta în propriile mâini. „Adevărul“ prezintă calculele actualizate în lupta pentru titlu, după rezultatele din weekend.

„Marinarii“ au variantele mai simple

Pentru Farul Constanța situația nu s-a schimbat, în ciuda faptului că FCSB s-a apropiat la un punct. Și înainte de această etapă cu numărul 8, „marinarii“ aveau nevoie de o singură victorie, în confruntarea cu FCSB, pentru a rezolva ecuația câștigării titlului. Ceea ce valabil și acum: dacă bate FCSB, duminică, Farul e campioană din punct de vedere matematic.

Dacă însă Farul – FCSB se va încheia la egalitate, apar trei variante pentru dobrogeni în tentativa de a cuceri titlul:

1- Victorie cu CFR Cluj. Acest scenariu va trimite titlul în vitrina Farului, indiferent de ce va face FCSB, la ultimul meci.

2- Obținerea aceluiași rezultat, ca și FCSB, în ultima etapă.

3- Maxim un punct pentru FCSB contra Rapidului, caz în care echipa lui Hagi va fi campioană, inclusiv cu un eșec în fața CFR-ului, la Cluj. Pentru că, la egalitate de puncte între Farul și FCSB, formația dobrogeană se va clasa pe 1. Explicația? Spre deosebire de gruparea bucureșteană, Farul n-a beneficiat de rotunjirea punctelor după sezonul regulat.

FCSB rămâne outsider

Dacă Farul e la mâna ei, această situație e valabillă și pentru FCSB, cu precizarea că, în cazul formației din Berceni, condițiile care trebuie să fie îndeplinite pentru câștigarea titlului sunt mai grele.

În primul rând, FCSB n-are voie să piardă, la Ovidiu, pe când „marinarii“ își vor păstra șansele la titlu, inclusiv cu un eșec. Iată variantele FCSB-ului, în tentativa de a deveni campioană:

*Victorie cu Farul și trecerea pe locul 1 după următoarea rundă. Apoi, în ultima etapă, bucureștenii trebuie să obțină minimum același rezultat ca și formația pregătită de Hagi pentru a păstra locul 1.

*Victorie cu Farul. În ultima etapă, FCSB va fi campioană, inclusiv dacă va pierde cu Rapidul, în cazul în care Farul nu va câștiga, la Cluj, în fața CFR-ului.

*Remiză cu Farul. În ultima etapă, FCSB va fi obligată să învingă Rapidul, dar, ca să fie campioană, formația dobrogeană nu trebuie să facă mai mult de un punct pe terenul CFR-ului.

Play-off, etapa a VIII-a

Vineri: Rapid – Sepsi 0-0

Sâmbătă: CS U Craiova – Farul 1-1

Duminică: FCSB – CFR Cluj 1-0

Clasament

1. Farul Constanța 47 de puncte

2. FCSB 46p*

3. CFR Cluj 39p*

4. CSU Craiova 37p

5. Rapid 35p

6. Sepsi 26p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Ultimele două runde în play-off

Etapa a 9-a

*Sâmbătă: Sepsi – CFR 20.30

*Duminică: Farul – FCSB 21.00

*Luni: Rapid – CS U Craiova 20.30

Etapa a 10-a

*27 mai: CFR – Farul

*27 mai: FCSB – Rapid

*27 mai: CS U Craiova – Sepsi

Programul detaliat din ultima rundă urmează să fie stabilit, ulterior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite