Tenisul a rămas fără una dintre cele mai cunoscute jucătoare din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gertrude Moran, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis FOTO AP
Gertrude Moran, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis FOTO AP

Gertrude Moran, una dintre cele mai importante prezenţe din lumea tenisului, a murit în această săptămână la vârsta de 89 de ani, din cauza cancerului la colon.

Poreclită „Gussie“, fosta jucătoare de tenis era cunoscută drept o prezenţă excentrică. Finalistă la dublu la Wimbledon şi semifinalistă la US Open, aceasta şi-a uimit susţinătorii şi publicul când a apărut într-o fustă considerată scurtă în anul 1949, la turneul de la Wimbledon. 

„Daily Mail“ notează că fosta sportivă a insistat de-a lungul carierei sale să lase în urmă porecla „Gorgeus Gussie“, primită de la presa britanică odată cu aceea întâmplare.

„Gertrude Moran era un fel de Anna Kournikova, era frumoasă şi avea un corp superb. Dar, mai presus de orice, era o jucătoare bună“, declara fostul tenismen Jack Kramer în 2002. 

În urmă cu ceva vreme, Gussie mărturisea că le apreciază pe Anna Kournikova, Maria Şarapova şi chiar şi pe surorile Williams pentru că nu le e ruşine să-şi arate corpul pe terenul de tenis. 

Cu toate că a fost căsătorită de trei ori, fosta sportivă nu a avut copii. Una dintre căsnicii a fost anulată, iar celelalte două s-au finalizat cu divorţuri. Odată încheiată cariera de tenis, Gussie s-a ocupat de evenimente caritabile şi a realizat câteva talk-show-uri la o televiziune americană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite