Swiatek atacă istoria tenisului feminin: Cine e jucătoarea care deţine recordul de invincibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iga Swiatek, de neoprit
Iga Swiatek, de neoprit

Swiatek (20 de ani, 1 WTA) are o serie impresionantă de 23 de victorii la rând, prin care a cucerit patru trofee, la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart.

Atunci când a pierdut în turul II de la Dubai, în faţa Jelenei Ostapenko, cu siguranţă, Iga Swiatek nici nu visa la ce avea să urmeze pentru ea, în circuitul feminin!

Ce-i drept, nişte semnale încurajatoare apăruseră deja, în debutul sezonului 2022. În care poloneza a atins două semifinale succesive, la Adelaide şi la Australian Open. Chiar şi aşa, ce a urmat după eliminarea prematură de la Dubai a depăşit orice aşteptare! Pentru că, între timp, începând cu data de 22 februarie, Iga a ajuns la o serie incredibilă de 23 de victorii la rând! Iar în aceste partide câştigate, 18, inclusiv ultima, finala de la Stuttgart cu Sabalenka (4 WTA), victoria a fost obţinută în minimum de seturi! Pe scurt, la ora actuală, Swiatek lasă impresia că nu poate pierde!

Deşi cu adevărat impresionantă, seria polonezei nu e nici cea mai lungă, nici fără precedent pentru tenisul feminin. Swiatek e departe de vârful clasamentului all-time al invincibilităţii şi, inclusiv în ultimii ani, au fost sportive care au avut un şir mai lung de victorii în circuitul WTA.

Navratilova, record ireal

În ierarhia all-time a partidelor câştigate la rând, locul 1 e deţinut de legendara Martina Navratilova, cu un bilanţ aproape ireal. Iată primele 3 locuri în acest clasament:

1. Martina Navratilova – 74 de victorii la rând în 1984. Acest bilanţ a pus-o pe sportiva născută la Praga şi în fruntea unui alt clasament, cel al turneelor câştigate la rând. Aici, Navratilova ocupă locul 1, cu 13 trofee cucerite succesiv.

2. Steffi Graf – 66 de meciuri fără înfrângere, între 1989 şi 1990. Seria nemţoaicei i-a adus 11 trofee WTA în palmares.

3. Martina Navratilova. Din nou! – De această dată, cehoaica s-a oprit la „doar“ 58 de victorii succesive, între 1986 şi 1987. Şi şi-a adăugat în CV încă 9 trofee. 

Istoria recentă, serii mai scurte

Odată cu trecerea anilor, tenisul feminin a devenit mult mai competitiv. Şi n-au mai existat jucătoare precum Navratilova, care să facă instrucţie cu rivale, pentru perioade incredibil de lungi. 

Iată cele mai mari perioade de invincibilitate în circuitul WTA, începând din 2000:

1. Venus Williams – 35 de victorii (2000) 

2. Serena Williams – 34 de victorii (2013)

3. Justine Henin – 32 de victorii (2007-2008)

4. Victoria Azarenka – 26 de victorii (2012)

5. Serena Williams – 25 de victorii (2013-2014)

CITEŞTE ŞI:

Swiatek a bătut recordul lui Halep: Câte victorii succesive a avut Simona când era pe val

32 de victorii şi 3 înfrângeri are Swiatek în 2022. Cele trei jucătoare în faţa cărora a pierdut sunt Barty (la Adelaide), Collins (la Australian Open) şi Ostapenko (la Dubai).   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite