Şumudică şi ai lui, avertizaţi: „Va fi deranj mare la Berna!“. CFR joacă, diseară, un meci uriaş pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Ultima echipă românească rămasă în competiţiile UEFA va juca, diseară (ora 21.30, Prima TV) meciul decisiv pentru accederea în play-off-ul Ligii Campionilor. Fostul mare fotbalist, Marcel Răducanu, e convins însă că ardelenii vor avea o misiune infernală pe „Stadion Wankdorf“.

Remiza dintre CFR şi Young Boys, de acum o săptămână la Cluj (1-1), a fost exact genul de rezultat despre care se poate spune că n-a reflectat realitatea de pe teren.

Pentru că, în tur, echipa lui Marius Şumudică a fost dominată de campioana Elveţiei, după ce a deschis scorul, în minutul 4, prin Manea. Egalarea a venit însă târziu, în prelungirile partidei, în minutul 90+3. Un bun cunoscător al fotbalului elveţian, fostul internaţional, Marcel Răducanu (66 de ani) - a jucat la FC Zürich, între 1988 şi 1990 - e convins că manşa secundă va fi infernală pentru formaţia din Gruia. 

„Le-am pierdut deja pe FCSB, Craiova şi Sepsi şi aceste eliminări reprezintă oglinda fotbalului românesc. Şi CFR o să aibă probleme, la Berna. O să fie deranj mare pentru CFR, în retur! Ştiu cum e atmosfera, la Berna. Young Boys o să fie foarte puternică şi cred că o s-o scoată pe CFR“, a spus Răducanu, într-o intervenţie la Pro X. 

Fostul mare fotbalist e mâhnit de decăderea fotbalului românesc: „Ce s-a întâmplat în Conference League cu FCSB, Craiova şi Sepsi... Dacă noi nu putem să trecem de echipe de-astea slăbuţe, ce şanse avem cu cele puternice? E din ce în ce mai rău. Fotbalul românesc trebuie să se schimbe de jos, de la copii şi juniori. Asta e valoare jucătorilor acum“.

Elveţienii, învinşi în weekend

Dacă CFR Cluj a mers perfect până acum în Liga I, cei de la Young Boys au început cu o victorie în campionat, după care rezultatele lor au luat-o la vale. A fost o remiză cu Grasshoppers (0-0), la Berna, iar în weekend, a venit şi primul eşec: 0-1, în deplasare, cu Sion. Ce-i drept, antrenorul David Wagner a schimbat masiv echipa, faţă de partida cu CFR, păstrând doar doi titulari. Mai mult, Young Boys a şi ratat un penalty, la scorul de 1-0 pentru Sion. Cu siguranţă, Wagner va reveni la formula standard de echipă pentru partida din această seară.

Învingătoarea duelului Young Boys - CFR va juca, în play-off-ul Ligii Campionilor, fie cu Ferencvaros (Ungaria), fie cu Slavia Praga (Cehia). În schimb, formaţia care va fi învinsă, la Berna, va merge în play-off-ul Ligii Europa. Unde va da de Steaua Roşie Belgrad (Serbia) sau de Şerif Tiraspol (Moldova). 

Noi întotdeauna am avut jucători fabuloşi, care au jucat în campionate puternice. E păcat că s-a ajuns aici. Marcel Răducanu fost internaţional  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite