Steven Gerrard continuă cariera la Liverpool. Căpitanul englezilor a acceptat prelungirea contractului pe încă doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steven Gerrard FOTO: Adevărul
Steven Gerrard FOTO: Adevărul

Căpitanul de 33 de ani al lui Liverpool e pe cale să îşi prelungească actualul contract care se încheie la sfârşitul verii pentru încă doi ani, fapt care va coincide, cel mai probabil, cu încheierea în 2015 a carierei sale de fotbalist profesionist.

Mijlocaşul lui Liverpool, Steven Gerrard, a acceptat prelungirea actualului contract pe care îl are cu Liverpool pentru încă doi ani. Actualul contract mai este valabil până la sfârşitul verii, aşa că oficialii clubului au venit cu o propunere de înnoire a acestuia. Cum răspunsul jucătorului a fost unui afirmativ, urmează ca zilele următoare să se încheie şi formalităţile.

Liverpool e clubul la care Gerrard evoluează din 1998, el petrecând o întreagă carieră pe Anfield. Mai mult, jucătorul a evoluat la Liverpool şi în perioada junioratului, atfel că englezul este jucătorul cormoranilor încă din 1987, de când avea doar 7 ani. La vârsta de 14 ani, Gerrard a dat probe la câteva echipe din Anglia, printre care şi rivala Manchester. Mai târziu, el a notat în autobiografia pe care a realizat-o că încerca să pună presiune pe Liverpool pentru a i se oferi un contract.

Au mai existat de-a lungul timpului gânduri de a părăsi clubul din partea lui Gerrard. În vara lui 2004 a fost aproape de un transfer la Chelsea, dar a revenit la această decizie după o discuţie cu Rafa Benitez, iar în 2005, Chelsea a făcut chiar şi o ofertă concretă pentru mijlocaş, oferind 35 de milioane de euro. Mai târziu, toate speculaţiile referitoare la un eventual transfer al căpitanului pentru viitor au fost spulberate de acesta.

„Nu mă voi implica din nou în tot felul de speculaţii; Sunt fericit la Liverpool, şi nu voi trece printr-o vară ca precedentele. Voi rămâne aici, până când cineva îmi spune că nu mă vrea”, a declarat Gerrard înaintea finalei Champions League din mai 2007.

Pe data de 3 august, în meciul cu Olimpiakos, Gerrard urmează să bifeze al paisprezecelea an consecutiv de când evoluează la echipa de seniori.

Mijlocaşul de 33 de ani are 412 apariţii în tricoul lui Liverpool şi 90 de goluri marcate, adunând, începând cu anul 2000 când a fost convocat prima dată, 99 de selecţii în echipa naţională, unde este şi căpitan.

Palmaresul acestui simbol al clubului de pe Anfield este la fel de impresionant ca şi longevivitatea carierei sale la acelaşi club. El numără alături de cormorani 11 trofee, dintre care o Cupa Uefa, o finală de Champions League câştigată şi două Supercupe ale Europei. Individual a obţinut 34 de gratificaţii, din care pot fi amintite Fotbalistul Anului în Anglia, Jucătorul Sezonului sau Fotbalistul Anului al Uefa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite