Stejarii vor participa la Cupa Mondială din 2023 fără recalificări, după ce Spania a fost descalificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby
rugby

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a primit cu multă bucurie vestea calificării directe a Stejarilor la competiţia de anul viitor

”În Săptămâna Luminată am primit o veste bună. Suntem calificaţi direct la Cupa Mondială. E o bucurie, o bucurie interioară pentru noi, pentru suporteri, pentru fani, pentru tot ceea ce înseamnă suflarea rugbystică românească. Meritam să fim la Cupa Mondială, meritam să fim direct calificaţi şi iată că s-a întâmplat. E o calificare binemeritată de jucătorii nostri. Merită, sunt câţiva jucători la apogeu, sunt câţiva jucători tineri, cu exuberanţă, cu viteză, cu minte sclipitoare şi cred că vom putea arăta la Cupa Mondială în Franţa anul viitor că suntem o echipă care ne merităm locul între participante” – Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

Verdictul a fost aşteptat cu emoţie

Chiar dacă descalificarea Spaniei era firească pentru că ibericii au folosit un jucător care a încălcat condiţiile de eligibilitate, verdictul World Rugby a fost aşteptat cu emoţie de români. 

”E clar că am avut emoţii, am avut emoţii mari, dar iată că la final avem o veste bună. Suntem singurul sport de echipă din România care se califică la un turneu final la o Cupă Mondială. Federaţia Română de Rugby a depus o contestaţie împotriva jucătorului acum 6-7 săptămâni. World Rugby a preluat-o, deja nu mai e implicată România acum, pentru că Federaţia Internaţională e împotriva spaniolilor pentru folosirea unui jucător care nu era eligibil şi iată rezultatul. E un rezultat prim, pentru că va mai urma şi apelul, în următoarele 14 zile” – Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

Adversare tari pentru România la Cupa Mondială

La Cupa Mondială care va avea loc în Franţa, anul viitor, România va întâlni în grupă puteri ale rugbyului mondial, precum Africa de Sud, Irlanda sau Scoţia. Sunt meciuri pe care preşedintele Federaţiei Române de Rugby le aşteaptă cu nerăbdare. Iar obiectivul Stejarilor este clar: obţinerea măcar a unei victorii în grupă.

”Nu pot să îmi doresc alţi adversari, pentru că toate grupele sunt extrem de puternice. Sunt foarte bine împărţite şi sunt echipe extrem de puternice. Dar ce bucurie mai mare poţi să ai decât să joci cu o campioană mondială şi să joci împotriva unor echipe din ”6 Naţiuni”, extrem de puternice. Obiectivul României de fiecare dată a fost să aibă cât mai multe victorii. Ne dorim să putem să avem măcar câte o victorie în grupă, aşa cum am făcut-o de fiecare dată” – Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

El însuşi fost participant la Cupa Mondială, Alin Petrache ştie exact ce simte un sportiv când joacă la o astfel de competiţie.

”Pentru un jucător de rugby, sau în general pentru orice sportiv, participarea la Cupa Mondială este mesajul suprem. Este dorinţa cu care te apuci de sport. În clipa în care pleci de la pitici şi îmbrăţişezi oricare sport, dar mai ales rugbyul, să mergi la o Cupă Mondială înseamnă să mergi la o finalitate pentru care te-ai pregătit toată viaţa” – Alin Petrache, preşedinte Federaţia Română de Rugby.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite