Steaua se dezintegrează: încă un indiciu puternic a confirmat că, fără Gigi Becali la „butoane“, clubul se zbate pentru supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiricheş (dreapta) e cel mai bine cotat jucător al Stelei
Chiricheş (dreapta) e cel mai bine cotat jucător al Stelei

Două declaraţii date, vineri, de impresarul Ioan Becali şi de fostul antrenor al roş-albaştrilor, Mihai Stoichiţă, au întărit senzaţia că Steaua şi-a luat gândul de la grupele Ligii Campionilor, înainte ca UEFA să dea verdictul.

După mai multe luni în care au tot anunţat că vor transfera un atacant care să întărească echipa pentru o eventuală participare în grupele Ligii Campionilor, steliştii au transferat, într-adevăr, un atacant. În sensul că şi-au vândut cel mai bun marcator! Raul Rusescu a semnat, oficial, cu Sevilla, în schimbul unei sume mici, 2,2 milioane de euro.

Fostul antrenor al roş-albaştrilor, Mihai Stoichiţă, a explicat de ce campioana României s-a grăbit să-i dea drumul lui Rusescu. „Îl cunosc pe Rusescu, am lucrat cu el la Steaua, şi vă spun că e un preţ foarte mic. Dar probabil Steaua are nişte probleme că nu e Gigi acolo şi trebuie să supravieţuiască. Nu ştim ce e în dosarul de la UEFA. Din ce semnale primesc, situaţia nu e prea roz. Dacă Steaua va fi suspendată, fotbalul românesc va cădea. Ar fi o pierdere mare pentru fotbalul românesc“, a declarat Stoichiţă pentru Radio Sport Total FM.

Becali: „70% pleacă Vlad Chiricheş“

Dacă va fi exclusă din cupele europene, Steaua va pierde suma de 30 de milioane de euro pe care ar fi încasat-o de pe urma unei participări în grupele Ligii Campionilor. 

Astfel, obiectivul echipei n-ar mai fi întărirea lotului, ci asigurarea bugetului, ceea ce se poate întâmpla, în principiu, prin vânzarea jucătorilor cu oferte bune. Rusescu a plecat deja, iar acum urmează să fie vândut şi cel mai bine cotat fotbalist al lotului.

„Va mai pleca, probabil, şi Chiricheş, care are un acord din partea clubului că poate pleca dacă are o ofertă bună. În proporţie de 70% cred că se va transfera în această vară. Urmează să găsim o soluţie cât mai bună, convenabilă pentru club“, a anunţat Ioan Becali la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite