Steaua – Rosenborg 0-3: Campioana e ca şi „expulzată“ din Europa. A fost umilită pe „Arena Naţională“. Rădoi pleacă şi el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 11 participări consecutive în grupele competiţiilor UEFA, bucureştenii s-au făcut de râs, joi, pe „Arena Naţională“ şi sunt ca şi eliminaţi. 25.000 de oameni au scandat „demisia, demisia“ în ultimele minute, iar aproape sigur, Rădoi nu va mai continua la echipă.

Cea mai bună echipă a Stelei de după Revoluţie, aşa cum a fost catalogată cea de acum de Gigi Becali, e pe cale să bifeze cea mai mare contraperformanţă din ultimul deceniu!

De fapt, eliminarea din play-off-ul Ligii Europa e deja o certitudine, după ceea ce s-a întâmplat, joi, pe „Arena Naţională“. 

Cu 25.000 de susţinători în tribune, campioana României a „trăit“ cam cinci minute în prima parte a jocului. Între minutele 25 şi 30, bucureştenii au asediat poarta norvegienilor, Filip (25), Muniru (26) şi Tade (29) trecând pe lângă gol. De partea cealaltă, Rosenborg a contraatacat periculos, dar mereu a ratat ultima pasă, aşa că la pauză a fost 0-0.

După ratarea lui Papp a venit „măcelul“

În partea secundă, Papp a trecut pe lângă deschiderea scorului după un corner (59), iar apoi pentru Steaua filmul s-a rupt.

În şase minute, oaspeţii au înscris prin Mikelssen (61) şi Helland (67). Primul a profitat de o gafă comisă de Muniru, înainte de a trimite balonul la colţul lung, în timp ce Helland a plecat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. Între cele două reuşite, Chipciu a lovit bara (64), iar la 0-2, Tade n-a fost în stare să marcheze, după un corner, din aproximativ trei metri (70).

Finalul a fost groaznic, cu o ratare mare a celor de la Rosenborg şi cu golul lui Jensen (90+3) care a stabilit scorul final.

Cine vine în locul lui Rădoi?

E greu de crezut că Steaua va produce un miracol, în retur, joia viitoare, 27 august (ora 21.00, Pro TV). Mai ales că Varela va lipsi, din nou, fiind suspendat, iar Hamroun, accidentat joi, poate rata şi el manşa secundă.

Dacă va fi eliminată din Europa, Steaua va fi nevoită să găsească un alt antrenor, Mirel Rădoi spunând deja, răspicat, că viitorul său pe bancă depinde de rezultatul „dublei“ cu Rosenborg.

CITEŞTE ŞI:

*Gigi Becali iese din fotbal: declaraţii uluitoare date de patronul Stelei după dezastrul cu Rosenborg
 

Steaua – Rosenborg 0-3

Steaua: Cojocaru – Alcenat (Iancu 75), Papp, Toşca, Guilherme – Ad. Popa, Filip, Muniru (Tahar 68), Chipciu – Hamroun (N. Stanciu 46) – Tade. Antrenor: Mirel Rădoi

Rosenborg: A. Hansen – Svensson, Bjordal, Eyjolfsson, Skjelvik – Selnaes – Helland (De Lanlay 76), Jensen, Midtsjo (Konradsen 66), Mikkelsen – Soderlung (Vilhjalmsson 89). Antrenor: Kare Hedley Ingebrigtsen

Goluri: Mikelssen 61, Helland 67, Jensen 90+3

Stadion „Arena Naţională“ (Bucureşti)

Arbitru: Luca Banti (Italia)

VEZI GOLURILE MECIULUI

-----------------------

Min 90+7 - Scor final: Steaua - Rosenborg 0-3.

Min. 90+3 - GOOOL ROSENBORG! Jensen a punctat şi el.

Min. 79 - Tade a trimis de puţin pe lângă poartă cu capul, după o centrare venită de pe stânga.

Min. 75 - Schimbare la Steaua: iese Alcenat, fiind schimbat de Iancu.

Min. 70 - După un corner, Tade n-a fost în stare să introducă balonul în plasă din trei metri.

Min. 68 - Schimbare la Steaua: iese Muniru, fiind înlocuit de Tahar.

Min. 67 - GOOOL ROSENBORG! Helland a majorat scorul cu un şut în diagonală, după ce Steaua a făcut aiurea pasul la ofsaid.

Min. 64 - Ocazie uriaşă Steaua: Chipciu a scăpat pe stânga, a intrat în careu, dar şutul său a lovit bara.

Min. 61 - GOOOL ROSENBORG! Mikkelsen a deschis scorul cu un şut la colţul lung.

Min. 59 - Două ocazii succesive pentru Steaua, după două cornere. La a doua fază, lovitura de cap expediată de Papp a trecut de puţin deasupra porţii.

Min. 46 - Schimbare la Steaua: iese Hamroun, accidentat, şi e înlocuit de Stanciu.

Min. 46 - A început partea a doua.

Min. 45+3 - Pauză. Steaua - Rosenborg 0-0

Min. 45+1 - Hamroun s-a accidentat la o fază anterioară, acuză o întindere la gamba piciorului drept şi, probabil, va fi schimbat cu Stanciu.

Min. 45 - Alt contraatac-fulger al oaspeţilor. Papp a salvat situaţia, iar Cojocaru a trimis în corner.

Min. 43 - Meciul s-a mai echilibrat, iar nordicii au reuşit să taie din elanul Stelei.

Min. 29 - Ocazie mare Steaua: Tade a fost lansat pe stânga, a intrat în careu, dar şutul său la colţul lung a ocolit de puţin poarta.

Min. 26 - Şutul lui Muniru a fost parat, cu greu, de goalkeeper-ul oaspeţilor. Steaua a început să preseze.

Min. 25 - Şut excelent Filip, dar portarul a trimis în corner cu un plonjon în extremis.

Min. 24 - Altă ocazie ratată de Rosenborg: Mikkelsen a trimis peste poartă.

Min. 21 - Contraatacul periculos al celor de la Rosenborg s-a „rupt“ din cauza unei pase greşite. Steaua a scăpat de primirea golului.

Min. 19 - Secundul Nicolae Dică dă indicaţii de pe margine, iar stadionul a „erupt“ la un şut slab al lui Muniru, reţinut de portar.

Min. 15 - Aflat în tribună, Rădoi ţine legătura cu cei de pe bancă prin SMS! A fost surprins de camerele de luat vederi, tastând un mesaj.

Min. 13 - Meci fără ritm până acum. Incomparabil cu ce s-a jucat în prima repriză în Astra - AZ Alkmaar.

Min. 7 - Aproximativ 25.000 de oameni sunt prezenţi pe „Arena Naţională“.

Min. 2 - Prima ocazie pentru Steaua: centrare Guilherme de pe stânga, Chipciu a trimis cu capul din mijlocul careului, dar portarul norvegienilor a reţinut balonul.

Min. 1 - Meciul a început.

----------------------------

Steaua l-a pierdut pe Mirel Rădoi înaintea „dublei“ cu Rosenborg, însă absenţa antrenorului de pe bancă nu va fi o pierdere decisivă pentru o echipă, după cum „Adevărul“ a demonstrat aici.

În schimb, Steaua are motive de îngrijorare, atunci când parcurgem cifrele celor de la Rosenborg:

*Zece victorii consecutive în ultimele zece partide disputate în toate competiţiile.

*29 de goluri marcate în acest interval şi doar şase primite.

*În ultimele trei jocuri, norvegienii n-au primit niciun gol.

Cu acest bilanţ, Rosenborg conduce detaşat în campionat, având şapte puncte avans peste locul 2 după 20 de etape. Prin comparaţie, Steaua are două remize şi două înfrângere în ultimele patru jocuri disputate în Liga I şi în Europa.

Primul „11“ al Stelei cu Rosenborg: Cojocaru - Alcenat, Papp, Toşca, Guilherme - Muniru, L. Filip - Ad. Popa, Hamroun, Chipciu – Tade.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări desfăşurarea partidei minut cu minut!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite