Steaua – Dinamo, cu accent iranian: roş-albaştrii au copiat rivala din „Ştefan cel Mare“ la ultimul transfer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allahkaram Esteki (stânga) şi Shahoo Nosrati au fost coechipieri în Qatar, la Lekhwiya
Allahkaram Esteki (stânga) şi Shahoo Nosrati au fost coechipieri în Qatar, la Lekhwiya

Dacă în Liga I, echipele de fotbal au obişnuit publicul cu aducerea unor străini de duzină, în schimb, în Liga Zimbrilor la handbal masculin, cluburile româneşti au adoptat o altă politică.

Tonul a fost dat de Dinamo care, în sezonul trecut, l-a transferat pe pivotul Seyed Alireza Mousavi, internaţional iranian şi fost jucător la Veszprem. 

„Câinii“ au cucerit titlul, după o aşteptare de zece ani, şi s-au hotărât să-şi întărească lotul pentru confruntările din Liga Campionilor cu alţi doi internaţionali iranieni, fraţii Sajjad şi Allahkaram Esteki. Mutările roş-albilor au dat roade. Spre exemplu, Sajjad Esteki, care în 2011 a fost golgheterul Mondialului de juniori, a fost în Echipa Ideală a Ligii Campionilor, în etapa a 4-a, după ce a înscris 12 goluri pentru Dinamo contra celor de la Braga.

„România are un campionat puternic“

Impresionată de prestaţiile tridentului persan de la Dinamo, Steaua tocmai şi-a completat lotul cu un internaţional iranian: interul dreapta, Shahoo Nosrati (27 ani). „Am avut mai multe oferte, dar am preferat Steaua, fiindcă e un club cu nume, iar campionatul românesc e printre cele bune din Europa. În plus, am auzit numai lucruri frumoase despre România de la Mousavi şi fraţii Esteki care sunt foarte apreciaţi la Dinamo“, a explicat Nosrati pentru agenţia iraniană ISNA.

Odată cu acest transfer, derby-ul Steaua – Dinamo, programat pentru 23 noiembrie la Sala Polivalentă, va avea un puternic accent iranian. După zece etape, „câinii“ sunt pe 2 cu 25 de puncte, după liderul-surpriză, HC Dobrogea Sud (27 de puncte). Steaua e pe 5 cu 17 puncte.

Am vrut să-l luăm pe Nosrati încă din vară. Are nişte calităţi extraordinare şi va aduce un plus pentru Steaua. Viorel Mazilu manager Steaua  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite