Steaua a câştigat titlul de campioană, deşi n-a obţinut decât o remiză albă la Iaşi. Oţelul a detonat bomba la Târgu-Mureş, învingând-o pe ASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Steaua a câştigat campionatul României pentru a treia oară consecutiv şi a 26-a oară în istoria sa, în urma remizei cu formaţia CSMS Iaşi, scor 0-0, şi a eşecului înregistrat de ASA Târgu Mureş, scor 1-2, cu Oţelul Galaţi, în ultima etapă a Ligii I.

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia CSMS Iaşi, într-un meci din etapa a 34-a, ultima a Ligii I, şi a câstigat pentru a 26-a oară în istorie titlul de campioană. Steaua a încheiat campionatul României cu 22 de victorii, cinci remize şi şapte înfrângeri, acumulând un total de 71 de puncte. ASA Târgu-Mureş a încheiat campionatul pe locul 2, cu 68 de puncte.

Echipa condusă de Constantin Gâlcă a fost lider detaşat în tur, dar în retur a fost ajunsă şi depăşită de ASA Târgu-Mureş, recuperând prima poziţie în penultima etapă.

 Jucătorii echipei Steaua au primit tricourile de campioni şi trofeul acordat câştigătoarei Ligii I, într-o festivitate ce a avut loc la Iaşi, după meciul cu formaţia CSMS Iaşi.Componenţii echipei Steaua au mers apoi spre tribuna în care se aflau fanii stelişti pentru a sărbători câştigarea titlului alături de aceştia. La festivitatea de pe teren a fost prezent şi finanţatorul stelist Gigi Becali, potrivit Mediafax.

ASA Târgu Mureş - Oţelul Galaţi, scor 1-2

Echipa ASA Târgu Mureş a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de formaţia Oţelul Galaţi, în ultima etapă a Ligii I, mureşenii încheind campionatul pe locul doi, în timp ce gălăţenii vor evolua din sezonul viitor în Liga a II-a. Pentru ASA a marcat Mureşan '39 (penalti), iar pentru Oţelul au înscris Tudorie '67 şi Helder '90+4. Meciul se încheie cu victoria formaţiei gălăţene, ASA ratează şansa de a câştiga titlul în Liga I. 

Min. 90+5: Helder reuşeşte să marcheze şi el, iar ASA pierde un titlu pe care l-a avut practic în buzunar.

Min. 68: Tudorie, cel mai curtat jucător din lotul Oţelului, cu excepţia veteranului Cernat, a reuşit să aducă egalarea.

Min. 39: Veteranul Gabi Mureşan deschide scorul din penalty la Târgu-Mureş. La acest scor, ASA este campioană!

CSMS Iaşi: Caparco - Mihalache, Ciucă, Plămadă, Ţigănaşu - Mitici, Enescu (Olah '83) - Bosoi, Creţu (Coşereanu '90+1), Ciucur - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

Steaua Bucureşti: Niţă - Râpă (Iancu '70), Tamaş, Varela, Toşca (Latovlevici '54) - Breeveld, Neagu - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Ţucudean (Rusescu '46). Antrenor: Constantin Gâlcă.

CSMS IAŞI - STEAUA 0-0

Moldovenii au pierdut ultimul meci jucat acasă, 0-3 cu CFR Cluj, asta după ce în precedentele opt jocuri în faţa proprilor suporteri înregistraseră şapte victorii la zero şi o remiză albă cu Rapid. Doar două partide au pierdut bucureştenii pe teren advers în ediţia curentă, 0-1 la Târgu-Mureş (26.10.14) şi 1-3 la Târgu-Jiu (15.03.15). După înfrângerea în faţa gorjenilor, au urmat în deplasare cinci victorii şi o remiză.

Steaua şi CSMS s-au întâlnit în Liga 1 prima dată în ediţia 2012-2013, atunci când bucureştenii s-au impus în ambele partide, 3-0 la Iaşi (Chipciu dublă, Rocha) şi 3-1 în Ghencea (Chipciu, Pintilii, Tatu / Claudiu Tudor). Tot cu victoria "roş-albaştrilor" s-a încheiat şi ultimul meci din campionat, cel din tur, scor 1-0, marcator fiind Szukala în prelungiri. Drumul steliştilor spre cele două finale din 2014-2015 a trecut de fiecare dată prin Copou, 1-0 în optimile Cupei României şi 3-0 în sferturile Cupei Ligii Adeplast, competiţie pe care aceştia au şi câştigat-o în premieră. La toate cele trei partide din sezonul competiţional curent, pe băncile celor două formaţii s-au aflat Nicolo Napoli, respectiv Constantin Gâlcă.

ASA TÂRGU-MUREŞ - OŢELUL GALAŢI 1-2

Sezonul fantastic trăit de mureşeni se încheie în faţa propriilor fani, cei care nu au cunoscut gustul înfrângerii echipei lor favorite pe teren propriu, singurele formaţii care au plecat cu câte un punct fiind "U" Cluj, în prima rundă şi Astra, la finalul anului trecut. Doar două succese au bifat oţelarii în deplasare în ediţia curentă, 1-0 la Piatra Neamţ (22 octombrie 2014) şi 2-1 pe terenul Stelei. Cinci meciuri s-au disputat în Liga 1 între ASA şi Oţelul, fiecare grupare trecându-şi în cont câte două victorii.

- Prima partidă a avut loc pe 16 august 2010, Oţelul-ASA 1-0, marcator fiind Liviu Antal din penalty. În returul ediţiei 2010-2011 s-au impus mureşenii antrenaţi atunci de Ioan Ovidiu Sabău graţie golului izbutit de Diego Ruiz. În stagiunea următoare, a fost 2-1 pentru moldoveni pe terenul ardelenilor şi 0-0 la Galaţi. În fine, ultima dispută directă din campionat, cea din 7 decembrie 2014, s-a încheiat cu 2-0 pentru ASA (Gabi Mureşan, Ioan Hora).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite