Start perfect în Europa League! CFR Cluj face instrucţie cu ŢSKA Sofia şi devine primul lider al grupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura echipă românescă rămasă în cupele europene în acest sezon, CFR Cluj, a debutat cu dreptul în grupele Europa League.

Ardelenii au învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa ŢSKA Sofia, într-un meci din prima etapă a grupei A a Ligii Europa.

Motivaţi de cei 12.000 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului „Vasil Levski“, la Sofia autorităţile permiţând ocuparea a 30% din capacitatea arenelor, gazdele au pornit cu motoarele turate, iar Bălgrădean a avut emoţii de 3 ori în primele 10 minute. După începutul mai bun al bulgarilor, CFR Cluj nu doar că au echilibrat întâlnirea, dar a fost şi echipa mai bună. Oprtunităţile de a înscrie au întârziat însă să apară şi s-a intrat la pauză fără gol marcat.

Băieţii lui Dan Petrescu au deschis repede scorul după revenirea de la vestiare, minutul 53, prin specialitatea casei, faza fixă. Un corner de pe partea stângă a fost bătut scurt, a urmat centrarea perfectă a lui Deac şi o lovitură de cap imparabilă a lui Rondon. 

Modificarea tabelei nu a schimbat cu nimic evoluţia ostilităţilor. Bulgarii nu doar că nu au găsit resurse să forţeze egalarea şi a fost inexistentă în atac,, dar CFR a reuşit dublarea avantajului în minutul 74. când Deac a transformat o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault asupra lui Debeljuh.

Echipele de start: 

ŢSKA Sofia: Bussatto - Vion, Antov, Mattheif, Mazikou - Youga, T. Rodrigues - Sinclair, Sankhare, Yomov - Sowe 

Rezerve: Evtimov - Geferson, Henrique, Beltrame, Zanev, Keita, Penaranda, Turitsov, Ahmedov Antrenor: Stamen Belchev 

CFR: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - C. Deac, Hoban, Djokovic - A. Păun - Rondon, Debeljuh 

Rezerve: Sandomierski - Manea, Omrani, Pereira, Ciobotariu, Latovlevici, Chipciu, Vojtus, Cestor, Itu, Joca, Cârnaţ Antrenor: Dan Petrescu

În cealaltă partidă din grupă, AS Roma a învins cu 2-1 Young Boys, revenind de la 0-1.

Clasamentul gruoei

1. CFR Cluj      1 1 0 0 2-0 3 puncte

2. AS Roma     1 1 0 0 2-1 3 puncte

3. Young Boys 1 0 0 1 1-2 0 puncte

4. TSKA Sofia  1 0 0 1 0-2 0 puncte

Etapa următoare, programată săptămâna viitoare, CFR Cluj va întâlni, pe teren propriu, pe Young Boys Berna, în timp ce ŢSKA Sofia va juca, în deplasare, cu AS Roma

Citeşte şi 

Dan Petrescu, prima reacţie după victoria din Europa League. Ce l-a surprins în meciul de la Sofia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite