Sportiva de pe locul 124 WTA a fost suspendată pentru dopaj. I-au fost descoperite două substanţe interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
varvara lepchenko

Jucătoarea de tenis Varvara Lepchenko a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a fost testată pozitiv cu substanţe interzise, a anunţat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Decizia ITF vine după ce în eşantionul de urină al sportivei de 35 de ani s-au descoperit urme de adrafinil şi/sau modafinil - substanţe care stimulează funcţiile cognitive - două produse interzise de Agenţia Mondială Antidoping (WADA).

"Pe 9 august, domnişoarei Lepchenko i s-a trimis o notificare pentru încălcarea regulamentului antidoping şi a fost suspendată provizoriu cu începere de pe 19 august", a comunicat ITF.

Testul antidoping pozitiv a fost efectuat pe 12 iulie, cu ocazia turneului de la Budapesta. La Grand Prix-ul Ungariei, Lepchenko a fost eliminată încă din runda inaugurală, dar de atunci, ea a mai participat la alte trei turnee WTA.

Lepchenko, care ocupă în prezent poziţia 124 în clasamentul mondial, poate face apel la un tribunal independent, însă nu a făcut-o până acum. Varvara are în palmares un titlu WTA Challenger, 13 titluri ITF simplu şi un titlu ITF dublu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite