Sorana Cîrstea, așa cum ne-a obișnuit: cu suișuri și coborâșuri. China nu-i e pe plac româncei

0
Publicat:

După un US Open încântător, în care a ajuns în premieră în faza sferturilor de finală, Sorana Cîrstea promitea un final de sezon în forță, care s-o aducă între primele 20 de jucătoare ale lumii. Primul pas ar fi trebuit să fie turneele din Asia: „încălzirea“ de la Ningbo (WTA 250) și China Open (WTA 1000).

Sorana Cîrstea, fără sorți de izbândă pe tărâm asiatic. Foto Getty images
Sorana Cîrstea, fără sorți de izbândă pe tărâm asiatic. Foto Getty images

Însă românca, așa cum ne-a obișnuit de ceva vreme încoace, cu suișuri și coborâșuri, a clacat în ambele competiții. La Ningbo Sorana Cîrstea a trecut cu emoții de primul tur și a fost eliminată în cel secund de Katerina Siniakova, jucătoare care nu o învinsese niciodată în carieră. La Beijing a fost și mai rău, sportiva noastră pierzând încă din runda inaugurală, ce-i drept, după un meci-maraton cu Petra Martic, în care croata și-a ținut mai bine nervii în frâu în  tie-breakul setului decisiv.

Cu 5 puncte WTA adunate în cele două turnee, jucătoarea noastră se menține deocamdată pe poziția 26 mondială. Ea poate fi depășită în următoarea săptămână de câteva adversare, dacă acestea avansează în fazele superioare ale concursului de la Beijing.

Sportiva din Târgoviște va încerca să dreagă busuiocul la cea de-a treia competiție pe tărâm chinez, la Zhengzhou (9-15 octombrie, WTA 500), apoi va juca în fața propriilor fani, la Transylvania Open de la Cluj-Napoca (16-22 octombrie, WTA 250).

Rezultate contradictorii pentru româncă

US Open, august-septembrie

Turul I: 6-2, 6-3 cu Day (93 WTA)

Turul II: 6-3, 6-4 cu Kalinskaya (89 WTA)

Turul III: 6-3, 6-7, 6-4 cu Rybakina (4 WTA)

Optimi: 6-3, 6-3 cu Bencic (13 WTA)

Sferturi: 0-6, 3-6 cu Muchova (10 WTA)

Ningbo Open, septembrie

Turul I: 7-5, 4-6, 6-3 cu Claire Liu (83 WTA)

Turul II: 3-6, 5-7 cu Siniakova (90 WTA)

China Open, septembrie

Turul I: 2-6, 6-2, 6-7 cu Martic (49 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite