Şocul preliminariilor: Cu Haaland pe teren, Norvegia a fost spulberată! Irlanda, umilită la Dublin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erling Haaland a trăit o seară de coşmar
Erling Haaland a trăit o seară de coşmar

O naţională care se poate lăuda cu, probabil, cel mai bun tânăr jucător al lumii la ora actuală, a fost învinsă de o manieră categorică de revelaţia preliminariilor de până acum.

Norvegia a pornit ca din tun în campania de calificare pentru Mondialul din 2022, cu o victorie în Gibraltar, scor 3-0. Sâmbătă seară însă, nordicii au trăit un veritabil coşmar contra Turciei.

Partida a fost găzduită de „Estadio La Rosaleda“ din Malaga (Spania), deşi Norvegia juca, teoretic, pe teren propriu. S-a ajuns aici din cauza restricţiilor dure impuse de autorităţile sanitare din Norvegia. Dacă turcii ar fi făcut deplasarea la Oslo, potrivit măsurilor luate în lupta cu COVID-19, ei ar fi trebuit să stea în carantină mai multe zile! Ceea ce nu era posibil. Mutând meciul în Spania, norvegienii au pierdut avantajul terenului propriu şi au plătit un preţ mare pentru această anomalie.

La Malaga, cu Erling Haaland titular - a fost schimbat după 83 de minute - Turcia a defilat, câştigând cu 3-0 (Tufan 4, 59, Soyuncu 28). Norvegia a încheiat partida în zece oameni, după ce Thorstvedt a văzut „roşu“, în minutul 80, la 12 minute după intrarea sa pe teren.

Pentru Turcia, revelaţia preliminariilor de până acum, aceasta a fost a doua mare victorie în două etape, după acel sucees uriaş, 4-2 cu Olanda, la Istanbul, în prima zi. 

Luxemburg, o echipă tot mai incomodă

O altă „bombă“ a serii a fost rezultatul înregistrat, la Dublin, în partida Irlanda - Luxemburg. Considerată, cândva, ciuca bătăilor în orice campanie, Luxemburg a ajuns să aibă rezultate tot mai bune, dovadă şi cele trei victorii obţinute în ultima ediţie a Ligii Naţiunilor: 2-1 cu Muntenegru în deplasare, 2-0 cu Cipru acasă şi 2-1 cu Azerbaidjan în deplasare. 

Iar sâmbătă seară, naţionala pregătită de Luc Holtz (51 de ani) s-a impus cu 1-0 la Dublin. Rodrigues a înscris singurul gol al meciului, în minutul 85.

În fine, la Trnava, Slovacia a scăpat de un eşec de proporţii, în confruntarea cu Malta. Oaspeţii au condus cu 2-0 la pauză (Gambin 16, Satariano 19), dar Slovacia a smuls un punct, după ce Strelec (49) şi Skriniar (53) au stabilit scorul final: 2-2.

Preliminarii CM 2022, sâmbătă, etapa a II-a

Grupa A

Serbia - Portugalia 2-2

Irlanda - Luxemburg 0-1

Clasament: 1. Serbia 4p, 2. Portugalia 4p, 3. Luxemburg 3p, 4. Azerbaidjan 0p, 5. Irlanda 0p

Grupa E

Belarus - Estonia 4-2

Cehia - Belgia 1-1

Clasament: 1. Cehia 4p, 2. Belgia 4p, 3. Belarus 3p, 4. Ţara Galilor 0p, 5. Estonia 0p

Grupa G

Muntenegru - Gibraltar 4-1

Norvegia - Turcia 0-3

Olanda - Letonia 2-0

Clasament: 1. Turcia 6p, 2. Muntenegru 6p, 3. Olanda 3p, 4. Norvegia 3p, 5. Letonia 0p, 6. Gibraltar 0p

Grupa H

Rusia - Slovenia 2-1

Croaţia - Cipru 1-0

Slovacia - Malta 2-2

Clasament: 1. Rusia 6p, 2. Slovenia 3p, 3. Croaţia 3p, 4. Slovacia 2p, 5. Cipru 1p, 6. Malta 1p 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite