Șoc pentru echipa lui Răzvan Lucescu! 7 suporteri ai lui PAOK Salonic, condamnați la închisoare pe viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal grec a pronunţat, miercuri, pedepse grele, între care şapte condamnări la închisoare pe viaţă, împotriva a 12 ultrași ai lui PAOK Salonic, găsiți vinovați de uciderea unui suporter rival, pe 1 februarie 2022.

Suporterii pătimași ai lui PAOK Salonic. Foto Facebook
Suporterii pătimași ai lui PAOK Salonic. Foto Facebook

Cei şapte care au primit pușcărie pe viață au condamnați pentru omucidere voluntară. Ceilalţi cinci au primit pedepse de peste 19 ani pentru complicitate. Cel mai vârstnic condamnat are 26 de ani.

Curtea de justiţie din Salonic, al doilea oraş din Grecia, unde a avut loc crima pe 1 februarie 2022, nu a acordat nicio circumstanţă atenuantă. Acuzaţii s-au aflat în detenţie provizorie de anul trecut, după ce au fost reținuți în urma crimei petrecute în fața stadionului celor de la Aris.

Răzvan Lucescu antrenează în iadul din Salonic. Foto PAOK
Răzvan Lucescu antrenează în iadul din Salonic. Foto PAOK

PAOK Salonic, formație antrenată de Răzvan Lucescu, are printre cei mai pătimași suporteri. Rivalitatea cu cei ai lui Aris, cealaltă echipă a orașului, este arhicunoscută. Procesul fanilor a debutat anul acesta, pe 18 ianuarie. După 47 de şedinţe de judecată, audierea a peste 75 de martori şi prezentarea a 300 de documente, procuroarea a evocat "un atac organizat planificat până în ultima secundă, cu intenţia de crimă", scrie Agerpres. Aceasta a dictat pedepse extrem de grele pentru fanii formației elene.

În noaptea de 1 februarie 2022, cei 12 acuzaţi, membri ai clubului de suporteri PAOK Salonic, au lansat o expediţie punitivă pe străzile din oraş, înarmaţi cu cuţite şi bare de fier. Ei i-au atacat pe Alkis Kampanos şi pe patru din prietenii săi după ce au aflat că susţin echipa rivală, Aris Salonic. Tânărul de 19 ani a murit în urma loviturilor, în timp ce alţi doi au fost răniţi în cursul aceluiaşi atac.

Pentru fanii lui PAOK Salonic nu este prima dată când comit o faptă atât de gravă. În urmă cu 3 ani, în 2020, un bulgar care ținea cu rivala Aris a murit călcat cu mașina după un meci în care formația sa favorită învinsese pe PAOK cu 4-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite