Slovenul Aleksander Ceferin este noul preşedinte al UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksander Ceferin
Aleksander Ceferin

UEFA şi-a ales astăzi noul preşedinte. şeful Federaţiei Slovene de Fotbal, Aleksander Ceferin, este înlocuitorul lui Michel Platini.

Aleksander Ceferin a câştigat disputa cu Michael Van Praag, reuşind să adune 42 de voturi din 55. El s-a născut la 13 octombrie 1967. A absolvit cursurile Universităţii de Drept din Ljubljana. A lucrat în cadrul firmei de avocatură a familiei sale, specializându-se în reprezentarea în instanţă a atleţilor profesionişti şi a cluburilor sportive. Ulterior, a devenit directorul firmei tatălui său.

S-a implicat în fotbalul local începând cu 2005, colaborând cu comitetul de conducere a unuia dintre cele mai importante cluburi de futsal din Slovenia, KMN Svea Lesna Litija. În acelaşi an, a devenit membru în conducerea clubului de amatori FC Ljubljana Lawyers.

Între 2006 şi 2011, a fost membru în conducerea clubului profesionist NK Olimpija Ljubljana. În 2011, a fost ales preşedintele Asociaţiei de Fotbal din Slovenia. Priorităţile mandatului său au fost îmbunătăţirea relaţiei dintre cluburi şi echipa naţională, precum şi dezvoltarea centrelor de juniori din ţară.

În februarie 2015, a fost reales în fruntea conducerii fotbalului sloven, pentru un mandat de patru ani. Vorbeşte fluent limbile italiană şi engleză. Este căsătorit şi are trei copii.

Răzvan Burleanu l-a susţinut pe Ceferin la alegeri. "Am luat aceasta decizie in urma analizelor si dezbaterilor din cadrul grupului regional de lucru format din 13 asociatii nationale, membre UEFA si reprezentante ale fotbalului din aceasta zona a Europei. inca de la intalnirea acestui grup din luna iunie, la Moscova, am precizat pozitia noastra, pe care am reconfirmat-o cu ocazia intalnirii regionale de zilele trecute, de la Florenta.

Programul de candidatura al lui Aleksander Ceferin propune o reforma reala si radicala, proiecteaza UEFA in postura celei mai performante institutii sportive din lume si fixeaza, in premiera, o relatie directa de colaborare cu Uniunea Europeana. Totodata, la nivelul Comitetului Executiv al UEFA, se vor regasi doar presedinti de asociatii nationale in exercitiu, personalitati active in fotbal la nivel national. Alegerea lui Aleksander Ceferin ar constitui liantul dintre estul si vestul fotbalistic european, cu sprijinul si aportul experientei lui Michael van Praag din cadrul Comitetului Executiv al UEFA", a spus Burleanu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite