Simona Halep, spre Top 20 mondial! Joacă a treia finală în acest an, după ce-a trecut în penultimul act de la Budapesta de o altă româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO Getty Images/Guliver
Simona Halep. FOTO Getty Images/Guliver

Simona Halep se apropie vertiginos de vârful ierarhiei tenisului mondial feminin. Jucătoarea din Constanţa s-a calificat în finala turneului de la Budapesta, după ce-a eliminat-o, astăzi, în semifinale, pe Alexandra Cadanţu.

Pe zgura de la Budapesta, constănţeanca a câştigat în două seturi şi o oră şi 28 de minute de joc bătălia cu bucureşteanca de pe locul 80 WTA, scor 6-2, 7-6 (7-1).

În primul, Halep a pornit furtunos, a condus cu 5-0 şi s-a impus la final, după 28 de minute de joc cu 6-2

Al doilea set a fost mai echilibrat, a durat exact o oră, şi s-a decis la tie-break, după ce jucătoarele au mers cap la cap la game-uri, după 4-4. 

Nervii mai tari i-a avut până la urmă Halep, care s-a impus la tie-break cu 7-1 şi a câştigat al doilea set (şi meciul).

A fost cea de-a treia întâlnire într-un turneu oficial între cele două românce, toate fiind câştigate de Halep. 

Prima a fost la Bucureşti, la BCR Open, în sferturile competiţiei, a doua anul trecut, la Fes, în turul 2. 

Poate ajunge pe 23 în lume!

Prin calificarea în finala turneului cu premii în valoare de 235.000 de dolari, Halep şi-a asigurat un premiu de 20.000 de dolari şi 200 de puncte WTA. Învinsa Cadanţu s-a ales cu 10.425 de dolari şi 130 de puncte. 

Cu punctele câştigate la Budapesta, Simona Halep ar putea-o depăşi pe Sorana Cârstea (locul 26 în acest moment). Asta pentru că, dacă va câştiga finala de la Budapesta, Halep, acum pe poziţia 30, poate ajunge pe locul 23 în lume

În ultimul act al turneului din capitala Ungariei, Halep o va întâlni pe austriaca Yvonne Meusburger (locul 112 mondial), care a trecut în celalaltă semifinală de Chanelle Scheepers (Africa de Sud), în două seturi, scor 6-2, 6-2. 

A treia finală în acest an. Două câştigate

Pe Meusburger, românca o conduce cu 2-1 la întâlnirile directe. Austriaca a învins-o pe Simona în 2009, pe Trnava (Slovacia), în două seturi, pe zgură, dar românca are ascendentul ultimelor două partide, ambele din 2010, pe care le-a câştigat în trei seturi. La Biberach (Germania), Halep s-a impus cu 4-6, 6-4,6-4, iar la Barcelona a câştigat cu 2-6, 7-6 (4), 6-3. 

Halep (21 de ani) se află într-o formă extraordinară, fiind la a treia finală în acest an! 

De când a pierdut în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, la sfârşitul lunii mai, Simona Halep a câştigat 15 partide şi două turnee, la Nurnberg şi s’Hertogenbosh, în săptămâni consecutive. 

Citeşte şi 

Simona Halep, primele declaraţii după cele mai bune săptămâni din cariera sa: a povestit de ce n-a putut merge mai departe la Wimbledon

Simona Halep, noua stea a tenisului mondial: „Am devenit mult mai curajoasă, mai agresivă în joc!”

Povestea jucătoarei Simona Halep, cea care a învins-o pe Agnieszka Radwańska, numărul patru în tenisul mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite