Simona Halep se califică în optimile de la Miami după o victorie frumoasă contra estonienei Anett Kontaveit, scor 6-3, 6-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea din Constanţa s-a impus în mai puţin de o oră de joc, scor 6-3, 6-0, în faţa jucătoarei din Estonia, Anett Kontaveit, ocupanta locului 112 în clasamentul WTA şi s-a calificat în optimile turneului de la Miami, unde o va întâlni pe australianca Samantha Stosur, favorita 14 a turneului.

„Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu de anul acesta. Am vrut să fiu agresivă, să iau mingile repede, să intru în teren, iar serviciul mi-a funcţionat foarte bine astăzi”, a declarat eleva lui Darren Cahill, vizibil fericită, la finalul meciului.

Într-adevăr a fost un meci în care am revăzut o Simona ce se deplasează bine în teren, face pasul înainte des şi care demonstrează ambiţie în puncte. Primul set a început cu un joc agresiv din partea Simonei, reuşind un break în chiar primul game. A reuşit apoi să menţină un nivel de joc ridicat într-un set în care adversara sa a arătat un joc bun, mult peste poziţia ei din clasamentul WTA, cu lovituri foarte bune de forehand ce i-au adus 9 puncte câştigătoare, acelaşi număr ca şi Simona. Halep a reuşit însă, destul de lejer, să controleze primul set, forţând la final pentru a încheia setul la 6-3. 

Setul secund a arătat un joc aproape fără greşeală, cu o Simona mult mai sigură pe jocul ei, cu retururi agresive şi combinaţii la serviciu ce nu i-au acordat adversarei nicio minge de break, câştigând nouă game-uri consecutiv şi închizând setul la zero.

În ceea ce priveşte partida de mâine cu Samantha Stosur, jucătoarea româncă a declarat că „va fi un meci dificil, dar ştiu cum să joc împotriva ei”.

Samantha Stosur, cap de serie numărul 14 şi locul 19 WTA, a învins-o, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, pe Shuai Peng (China), poziţia 43 în ierarhia mondială, în turul al treilea.

Halep şi Stosur s-au întâlnit de opt ori până în prezent, împărţindu-şi succesele. Ultimele două partide s-au jucat anul trecut şi, la fel ca în palmaresul general, fiecare a obţinut câte o victorie: 6-2, 6-0, pentru româncă, în semifinale la Madrid, respectiv 7-6 (0), 6-3, în optimi la Roland Garros.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite