Simona Halep, prinsă dopată la US Open! A picat testul după ce a folosit o substanță interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022. Tenismena română a fost suspendată provizoriu de federația internațională.

Simona Halep a ieșit din turul I la US OPen. Foto EPA
Simona Halep a ieșit din turul I la US OPen. Foto EPA

Potrivit ziaristului superspecializat pe tenisul mondial Ben Rothenberg, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

Imediat după difuzarea știrii în presa mondială, Simona Halep a postat un mesaj pe Instagram în care a scris: ”Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: O luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv cu o substanță denumită roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă. A fost cel mai mare șoc din viața mea”.

Voi lupta să dovedesc că nu luat niciodată o substanță interzisă  

”În întreaga mea carieră, ideea de trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată. Este total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. Trebuind să fac față unei asemenea situații, mă văd complet confuză și trădată.

 Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.  

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep.

''Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)'', a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters. ''Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).  

Simona Halep nu a mai jucat nici un meci după ce a ost eliminată de Daria Snigur în primul tur de la US Open, la finalul lunii august. De atunci sportiva a trecut prin mai multe momente grele, ca divorțul de Toni Iuruc după numai un an de mariaj, precum și ca operația la nas pe care a suferit-o în luna septembrie.  

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite