Simona Halep la Toronto. O poveste despre cum se „inflamează“ suporterii români şi cât de repede se „dezumflă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep foto sport

Poate Simona Halep să revină la forma începutului de an? Primul răspuns ni-l va oferi Rogers Cup, din Toronto, unde tenismena noastră e favorita a doua.

Simona Halep va juca în această săptămână la Rogers Cup, în Toronto, din postura de favorită numărul doi a întrecerii canadiene.

Turneul de tenis de la Toronto marchează revenirea la competiţiile pe hard, suprafaţa rapidă pe care Simona Halep a strălucit în startului anului şi care a fost decretată drept noul „teren de joacă” favorit al tenismenei noastre. Iar Rogers Cup şi concursurile următoare au menirea de a ne spune dacă numărul 3 mondial chiar e mai bună pe hard sau totul se petrece în mintea ei, de vreme ce momentele fericite ale anului trecut s-au consumat la Roland Garros şi la Wimbledon.

După o perioadă mai modestă în privinţa rezultatelor, românii au făcut un pas în spate în privinţa Simonei Halep, refuzând să mai înghită pe nerăsulfate orice ştire sau să caute asiduu informaţii despre turneele, adversarele şi televizările meciurilor. Au rămas fanii statornici, detaşaţi, care înţeleg că în orice sport există “ups and downs”, în special în tenisul feminin, unde doar Serena are capacitatea să ţină strocul ridicat. Pe undeva, e mai bine pentru Simona că nu mai există acel orizont nelimitat de aşteptări, pentru că nu mai sunt nici speranţe de trădat şi nici reacţiile exacerbate de dezamăgire sau verdicte triumfătoare: “V-am spus eu că nu e de locul 2!”.

În plus, Halep are ocazia să mai desfacă “o vrajă” în Canada. Refuzând să participe la meciurile naţionalei de Fed Cup contra Frunzei de Arţar, Simona a împărţit imediat lumea în susţinătorii şi opozanţii ei. A fost poate primul moment în care jucătorea din Constanţa şi-a dat seama că nu toţi românii se tăvălesc de emoţie la meciurile ei, ba chiar există destui contestatari. Întâmplător sau nu, pentru Simona a început de la acel moment un şir de turnee modeste, frustrări şi cedări nervoase, explicaţii fără noimă şi schimbări de antrenori.
Chiar înainte să plece în Canada, Simona a mai avut o întâlnire cu fetele de la Fed Cup, cu antrenorul naţionalei, şi poate că abia acum va fi lăsat în urmă acel nefericit episod.

Cât despre antrenori, Simona Halep nu a mai luat pe nimeni în America de Nord, urmând să fie pregătită de australianul Daren Cahill. Din echipa ei mai fac parte Răzvan Sabău, fost campion la juniori la Wimbledon, ca partener de antrenament, şi preparatorul fizic Theo Cercel

Premii de 2,5 milioane de dolari

Competiţia canadiană e prima dintr-o serie de turnee nord-americane care cotinuă la Cincinnati şi New Haven şi care culminează cu marea întâlnire de la Flushing Meadows, pentru ultimul Grand Slam al anului. Rogers Cup face parte din categoria Premier 5 şi oferă premii de peste 2,5 milioane de dolari în tenis. Normal, Serena Williams e favoritea numărul 1 a competiţiei, iar abandonul Mariei Şarapova a plasat-o pe Simona pe partea opusă a tabloului.

Simona Halep la Toronto: Jankovici sau Garcia în primul meci

Halep are un urcuş abrupt dacă vrea să ajungă spre culmi. După un prim tur în care nu joacă, Simona Halep o va întâlni în runda a doua pe Jelena Jankovici (Serbia, numărul 23) sau pe Caroline Garcia (Franţa, locul 36). Apoi, în optimi s-ar putea întâlni cu Angelique Kerber (Germania, locul 14), care a jucat azi-noapte finala turneului de la Stanford, deci e în formă bună. Radwanska ar putea apărea în sferturi, Kvitova sau Azarenka sunt posibile adversare în semifinale.

De ce e Simona Halep o jucătoare de top pe hard

Dacă ar merge totul ca pe roate şi locurile din clasament s-ar respecta, am avea parte la finalul acestei săptămâni de o finală Serena – Simona la Rogers Cup. Chiar dacă puţini români mai cred în şansele lui Halep, acest scenariu nu e deloc fantastic, iar siteul WTA a iniţiat un sondaj cu întrebarea “Cine e jucătoarea mai bună pe hard, Simona sau Serena? “ Halep conduce în preferinţele suporterilor, cu 56 la sută, iar argumentele în favoarea tenismenei noastre sunt:
1.Trei turnee câştigate la început de an pe această suprafaţă (Shenzen, Dubai, Indian Wells), cu unul în plus faţă de decât Serena (Australian Open şi Miami).
2. E singura tenismenă care a obţinut 24 de victorii pe hard în 2015. Serena are doar 17, dar pe de altă parte nici nu a pierdut vreun meci.
3. Simona e singura care i-a ţinut faţă Serenei, în semifinala de la Miami, şi ultima care a bătut-o pe hard, la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Turneul de tenis de la Toronto e transmis în România de DolceSport

Begu, posibil duel cu Ana Ivanovici

La Toronto participă şi Irina Begu. În turul unu, ea va întâlni o jucătoare venită din calificări, pentru ca în turul doi tenismena de pe locul 29 WTA să o poată vedea peste fileu pe Ana Ivanovici, din Serbia. Irina Begu vine de la Washinghton, unde s-a oprit în sferturi, la fel ca şi Monica Niculescu.

Programul Simonei Halep la Toronto 

10-16 august Rogers Cup (Toronto)
17-23 august  W&S Open (Cincinnati)
23-29 august Connectiut Open (New Haven)
1-13 septembrie US Open (Flushing Meadows)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite