Simona Halep la Miami. La nici 24 de ani, jucătoarea noastră face o afirmaţie surprinzătoare: „Sunt deja bătrână“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona halep zâmbeşte la Miami
Simona halep zâmbeşte la Miami

Simona Halep a avut ieri o zi plină la Miami Open 2015. Nu neapărat din cauza antrenamentelor, ci pentru că a trebuit să dea zeci de interviuri în cadrul Media Day.

Favorită 3 la Miami, dar şi una dintre cele mai autorizate jucătoare la atacarea poziţiei de lider mondial, deţinută de peste doi ani de americanca Serena Williams, Simona Halep a răspuns cu zâmbetul pe buze, dar şi extrem de serios, la întrebarea firească: ”când crezi că vei urca pe primul loc în lume”? Răspunsul Simonei a demonstrat încă o dată modestia şi buna creştere a jucătoarei noastre: ”Când Serena e numărul 1, e greu să te gândeşti să ajungi lider mondial”, a spus românca ”Totuşi, am încredere că pot câştiga mai multe titluri şi pot atinge un clasament mai bun”, a încheiat Halep.

Surorile Williams, care locuiesc în apropierea locului unde se dispută turneul de la Miami, la Palm Beach Garden, se simt, evident, ca acasă la această competiţiei, pe care au câştigat-o în total de zece ori: Serena de 7, iar Venus de trei. Totuşi, Simona Halep nu crede că surorile care au dominat ani de-a rândul tenisul mondial sunt invincibile. ”Serena e foarte puternică, e o campioană adevărată şi este la cel mai înalt nivel de mulţi ani. Ştie cum să treacă peste fiecare situaţie dificilă. O admir mult şi am învăţat multe lucruri de la ea”, a mai spus Simona Halep, care ar putea juca împotriva americancei în semifinale la Miami.

Şi la Indian Wells ar fi trebuit să aibă loc o semifinală între Serena şi Simona, dar americanca s-a retras atunci. ”După primul meci de la Indian Wells i-amm spus antrenorului meu că abia aştept să joc cu Serena în semifinale, dar partida nu a mai avut loc din cauza accidentării ei. Chiar vreau să joc împotriva ei de cât mai multe ori, pentru că devin mai puternică cu fiecare meci pe care îl disput cu ea”, a mai adăugat Simona Halep, care nu a trecut până acum niciodată mai departe de turul 3 la Miami.

"Visez să câştig un Grand Slem"

Chiar dacă a fost întrebată mai mult de şansele de a deveni lider mondial, Simona a mărturisit şi presei americane că visul ei e altul: să cucerească un titlu de Grand Slam. ”Pot spune că sunt gata pentru a obţine un titlu de Grand Slam, pentru că deja am câştigat un turneu care este aproape la fel ca un Grand Slam. Dar, totuşi sunt foarte departe de asta şi vreau să rămân foarte concentrată”, a mai spus Halep. ”Visul meu e să câştig un titlu de Mare Şlem, nu ştiu dacă se va întâmpla asta în viaţa aceasta. Dar vreau să muncesc tare în fiecare zi pentru a câştiga un Grand Slam”, a mai adăugat ea.

În final, Halep şi-a analizat singură atuurile pentru îndeplinirea obiectivului personal: ”Nu mai sunt tânără. Sunt deja bătrână, sunt obişnuită să fiu în top, am deja un an acolo, am experienţă şi mă simt gata pentru a juca împotriva oricui la orice turneu”, a încheiat Simona Halep, o ”bătrână” de nici 24 de ani. Simona este născută pe 27 septembrie 1991, la Constanţa.

Simona Halep, umilită în declaraţia unei foste campioane. " E o jucătoare de care nu-şi va aduce nimeni aminte"

Reacţie dură a lui Cristian Tudor Popescu, la adresa contestatarilor Simonei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite