Simona Halep la Indian Wells: „Pot să câştig cu Serena, am nevoie doar de curaj!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona Halep o va întâlni pe Serena Willims în semifinalele Indian Wells, a şasea confruntare directă între cele două trenismene de top.

Simona Halep va juca pentru al doilea an consecutiv în semifinalele Indian Wells. Sezonul trecut, ea a fost bătută de poloneza Agnieszka Radwanska, acum o va privi de partea cealaltă a fileului pe „Big Serena”. Nu sunt motive să ne îngrijorăm, ba chiar să ne aşteptăm la un meci îndrăzneţ din partea Simonei Halep, curajul fiind singurul atributul necesar pentru ca românca să facă un meci mare cu liderul mondial. Cel puţin aşa susţine ea: „Mi-am egalat performanţa de anul trecut, dar diferenţa este că acum sunt mult mai încrezătoare în forţele mele. Dacă am curaj, pot să câştig şi meciul cu Serena”.

Simona chiar a arătat bine la Indian Wells, în ciuda unui start de turneu zdruncinat de vestea sinuciderii vărului său. Mental însă, Halep a fost la cote înalte, reuşind să domine chiar şi partidele în care a lăsat să-i „scape” câte un set. O posibilă explicaţie vine dintr-o frază rostită de jucătoarea noastră undeva la mijlocul turneului: „Mi-am promis că nu o să mai pierd nicun meci fără să lupt, aşa cum s-a întâmplat la Australian Open cu Makarova”.

Jocul ei a fost unul agresiv, acel cuvânt care se repetă obsesiv în discursul Simonei, iar în fiecare meci de până acum Halep a reuşit cel puţin un „hot shot”, genul de lovitură care ridică tribuna în picioare şi tonul comentatorilor.

Click pe imagine pentru a mări



Serena: „Acum ştiu la ce să mă aştept”

halep

Cât despre Serena Williams, revenită după 15 ani la Indian Wells, jocul ei n-a fost cel mai strălucit al carierei, însă la americancă a fost tot timpul vorba de motivaţie. Impresia e că dacă vrea să bată pe cineva cu orice preţ, o poate face, dacă într-o zi nu se trezeşte în toane bune, nici jocul ei nu se mai leagă. În memoria Serenei sunt meciurile în oglindă cu Simona de la Turneul Campioanelor: un umilitor eşec în grupă, urmată de o victorie facilă în finală. „Anul trecut, au fost două jocuri total diferite. Cred că la prima partidă nu am fost pregătită. Am primit o replică la care nu mă aşteptam. Acum sunt pregătită pentru meciul cu Simona Halep. Mă aştept să facă un meci incredibil, pentru că este o jucătoare foarte bună. Va fi o partidă dificilă", a spus Serena Williams.

Partida dintre Simona Halep şi Serena Williams va avea loc sâmbătă dimineaţa, de la ora 05.00, în direct pe DolceSport. Pe www.adevarul.ro puteţi găsi desfăşurarea livetext a partidei şi imagini video de la meci.

Contre cu Victor Ioniţă (VIDEO)

Partida dintre Simona Halep şi Carla Suarez Navarro, din sferturile Indian Wells, a început slab pentru jucătoarea noastră, care a pierdut primele patru jocuri. Apoi, ea a egalat la patru, dar a cedat în cele din urmă primul set cu 7-5. Imediat, Halep şi-a chemat la margine antrenorul, pe Victor Ioniţă, iar dialogul a fost unul încins. Halep i-a reproşat că la 4-4 nu a auzit mai multe încurajări din colţul ei, că nu i s-a transmis energie şi că trebuie să varieze jocul în faţa unei tenismene care-i întoarce toate mingile. Ioniţă a rămas calm, el i-a cerut Simonei să lase nervii deoparte şi i-a mai spus “să-şi câştige meciul cu agresivitate”, ceea ce s-a şi întâmplat până la urmă. În orice caz, impresia a fost că Simona îl domină pe Ioniţă şi că nu se sfieşte să-i răspundă sau să-l certe.

Abia aştept să înceapă meciul, aş vrea să înceapă acum dacă se poate, în clipa asta. Sunt nerăbdătoare să joc iar împotriva Simonei Serena Williams, numărul 1 mondial

Semifinale Indian Wells

Simona Halep – Serena Williams
Jelena Jankovici – Sabine Lisicki 

Drumul Simonei spre semifinale

Turul doi Daria Gavrilova 2-6, 6-1, 6-2
Turul trei Varvara Lepchenko 6-1, 3-6, 6-1
Optimi Karolina Pliskova 6-4, 6-4 
Sferturi Carla Suarez Navarro 5-7, 6-1, 6-1

Drumul Serenei spre semifinale
Turul doi Monica Niculescu 7-5, 7-5
Turul trei Zarina Diyas 6-2, 6-0
Optimi Sloane Stehpens 6-7, 6-2, 6-2
Sferturi Timea Bacsinszky 7-5, 6-3

"Serena Williams va câştiga meciul cu Halep"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite